Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Nehrig:”We hebben onze samenhang van de eerste minuut getoond”

Na de 3-0 thuisoverwinning van FC St. Pauli tegen SpVgg Greuther Fürth keek kapitein Bernd Nehrig niet alleen op afgelopen succesvolle 90 minuten terug, maar ook op de trainingsweek, waarin FCSP elke dag van ’s morgens tot’ s middags zich voorbereidde op het belangrijke rol duel had voorbereid en zelf hadden voorgenomen.

“We kwamen samen en hebben aan onze eer gezeten. We hebben elkaar gezworen, we hebben gesprekken gevoerd. Deze maatregelen hebben gewerkt. Dat wat we vanaf de eerste training hebben getoond hebben we tegen Fürth kunnen meenemen. Succes komt niet door het geluk, maar door hard werken” stelde Bernd Nehrig – na de belangrijke overwinning  tegen de directe concurrenten uit Fürth- duidelijk. De overwinning was voor de rest van de zaterdag om te genieten,”maar ook niet meer” ging onze kapitein verder.

“We hebben onze samenhang van de eerste minuut getoond” prees Nehrig na het fluitsignaal van de thuiswedstrijd tegen de SpVgg. “Petje af, wat iedereen, zelfs degenen die buiten waren, hebben gedaan”, voegde de 31-jarige eraan toe. Na de moeilijke laatste weken – met zeven wedstrijden zonder zege – was het tegen Fürth eindelijk weer “echt leuk” geweest. Naast de drie punten was één ding belangrijk, aldus Nehrig: “Het was belangrijk om te zien wat mogelijk is als we samen staan ​​en samen vechten, het was een overwinning voor het moreel, de teamgeest en ons zelfvertrouwen.” De drie punten waren belangrijk maar het optreden zelf is veel belangrijker. ”

In de precaire situatie beet Nehrig op de tanden. Hij rende van het begin – vier weken nadat hij een gescheurde spier in zijn linkerkuit – de longen uit zijn lijf. “We hadden te maken compromissen maken in de revalidatie, veel belang aan het uithoudingsvermogen hebben kunnen we niet hechten. Het was gewoon een kwestie dat het kuit het hield”, aldus Bernd Nehrig, die het een uur – in de belangrijke thuisoverwinning tegen SpVgg – had uitgehouden en FCSP had geleid in vele duels en zo zijn steentje had bijdragen aan de belangrijke overwinning.

Zijn kuit was “moe”, de vervanging was hiervan het logische gevolg, “dat het niet meer gebeurt,” zei Nehrig, die duidelijk maakte: “We hebben de eerste stap gezet, maar we hebben nog niets. Volgende week geldt het “tegen Arminia Bielefeld de volgende stap te zetten. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: witters