Mannen FCSPHet echte FCSP is terug: 3-0 tegen Fürth !

28 april 2018by FCSP Belgium

FC St. Pauli is terug! Op zaterdag – 28 april 2018 13u00 – versloegen onze Kiezkickers – voor 29.005 toeschouwers – de directe concurrent SpVgg Greuther Fürth verdient met 3-0 (2-0). Dimitrios Diamantakos scoorde de vroege 1-0 (7), voor de pauze maakte Johannes Flum de 2-0 (39.). Op het uur schoot Richard Neudecker enig knap de 3-0 eindscore op het bord (61′).

FCSP-hoofdtrainer Markus Kauczinski voerde vier wijzigingen door in vergelijking met de 3-1 in Regensburg. Lasse Sobiech en Jeremy Dudziak (beiden ontbraken in Regensburg wegens ziekte) en aanvoerder Bernd Nehrig (gescheurde spier) en Mats Møller Dæhli (Reserve) begonnen in de beginopstelling. Zij vervingen Yiyoung Park en Daniel Buballa (beide bank) evenals Cenk Sahin en Sami Allagui (beide geschorst). Na zeven wedstrijden zonder een overwinning speelden onze Kiezkickers in een 4-2-3-1 met Philipp Ziereis (rechts) en Dudziak (links) als full-backs en Dimitrios Diamantakos in de aanval. Slechts één verandering bij – reeds 3 wedstrijden niet gewonnen – Fürth, Julian Green kwam na geelschorsing voor Levent Aycicek in de basisopstelling.

Onder de beste omstandigheden startten beide teams. Onze Kiezkickers hadden meteen kort na het eerste fluitsignaal twee kansen. Na 35 seconden kon Mats Møller Dæhli afdrukken maar hij schoot ver langs het doel (1), kort daarna miste Diamantakos net een voorzet van Christopher Buchtmann (3). De Kauczinski-Elf bleven druk zetten en konden snel scoren. Bij de eerste hoekschop kon Christopher Avevor nog niet goed afdrukken (6), maar bij de volgende hoekschop was het wel kassa. Buchtmann bracht de bal voor, Ziereis stak zijn hoofd uit en Diamantakos ramde op zeven meter genadeloos zijn eerste goal voor FCSP tegen de netten (7).

Verdedigend stonden FCSP (vandaag in zwart) erg stabiel. Vastberaden wonnen ze elk duel en elke succesvolle tackle werd door de fans met groot applaus getrakteerd. Aanvallend zette FCSP alle accenten: Eerst schoot Ziereis een hoekschop van Buchtmann over het doel (14), vlak erna vond Buchtmann op een counter Fürth keeper Sascha Burchert op zijn weg(15). Uit het niets was er bijna de gelijkmaker voor SpVgg. Na balverlies zette Lukas Gugganig Khaled Narey vrij, diens lage schot passeerde echter de de verste paal (18 ‘).

Een bitter moment: Buchtmann moest worden vervangen vanwege een blessure, voor hem kwam Johannes Flum in de wedstrijd (30). Kort daarna probeerde – zonder te kijken – Avevor Robin Himmelmann te bereiken, Serdar Dursun sprintte ertussen en probeerde vanuit een scherpe hoek te scoren maar Himmelmann stond op de juiste plek (31)! Aan de andere kant was er de interactie tussen Richard Neudecker en Jan-Philipp Kalla. Kalla stuurde Neudecker met een slimme pass diep maar Burchert rook het onraad en was sneller op de bal (37).

Even later was de keeper van Fürth echter machteloos! Neudecker veroverde de bal op de rechterkant van de doos en speelde naar Møller Dæhli, die het strafschopgebied van rechts inging en scherp voorzette voor doel, Burchert kon alleen opzij duwen waar Flum met het hoofd de 2-0 scoorde 2-0 (39.). Meteen de laatste belangrijke scène uit de eerste helft, waar onze Kiezkickers met een verdiende 2-0 voorsprong de kleedkamers indoken.

Onze Kiezkicker kwamen onveranderd terug uit de kleedkamers, SpVgg coach Damir Buric wisselde wel en bracht aanvaller Fabian Reese voor middenvelder Jurgen Gjasula in een wedstrijd die tot dan zeer fair werd gespeeld. FCSP had de intentie om op de ingeslagen weg te blijven verder doen. Nehrig 30-meter schot ging knap langs het doel voorbij (46), iets later kon Maximilian Wittek als laatste man ternauwernood al vallend de bal uit de voeten van Diamantakos halen – anders had de aanvaller vrije baan gehad (53).

Kauczinski moest weinig later opnieuw wisselen: Nehrig – na enkele weken blessureleed – had alles gegeven en had geen kracht meer, voor hem kwam Yiyoung Park in de wedstrijd (58). Dan was er een kans voor de gasten: Roberto Hilbert bediende Dursun die met de hak Green aanspeelde maar zijn centraal geplaatst zijn schot – vanaf de rand van de rechthoek – kwam veilig in de handen van Himmelmann.(59).

FCSP toonde zich 60 seconden later veel nauwkeuriger. Diamantakos paste van de linkerkant naar Møller Dæhli die bediende op zijn beurt Neudecker die enig mooi de bal in de kruising ramde 3-0 (61.)! In het vervolg bleef het al FCSP dat de klok sloeg: Møller Dæhli met een slimme pass van links naar Flum, Johannes schoot vanop 20 meter over (65ste).

De gasten bleven op zoek naar de weg naar het doel maar stuiten steeds op een sterk verdedigend FCSP-verdediging. De verre afstandsschoten zeilden allen ruim langs het doel van Himmelmann. Millertor kirde van genot: elke succesvol tackle, elk gewonnen duel werd op veel applaus getrakteerd. De sfeer bij Millerntor was eenvoudig geweldig! Veel applaus voor Møller Dæhli die moegestreden het veld verliet. Voor hem kwam Sobota op het terrein (76.).

De man van de match Diamantakos zette zich links door, trok het strafschop gebied binnen en wilde Sobota vrijspelen maar Burchert was ter plaatse (78.). In de slotfase lieten de Kauczinski-Eleven niets meer toe en zo won FCSP na een sterke prestatie verdiend met 3-0 tegen de directe concurrent in de strijd tegen degradatie.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ziereis, Sobiech, Avevor, Dudziak – Nehrig (58. Park), Buchtmann (30. Flum) – Kalla, Møller Dæhli (76. Sobota), Neudecker – Diamantakos

Cheftrainer: Markus Kauczinski

SpVgg Greuther Fürth

Burchert – Hilbert, Maloca, Caligiuri, Wittek – Gugganig (73. Magyar), Gjasula (46. Reese) – Ernst, Green, Narey – Dursun

Cheftrainer: Damir Buric

Doelpunten: 1:0 Diamantakos (7.), 2:0 Flum (39.), 3:0 Neudecker (61.)

Gele kaarten: Kalla, Park / Hilbert

Scheidsrechter: Manuel Gräfe

Toeschouwers: 29.005

Bron : www.fcstpauli.com

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 9 uur

waar is de tijd dat je naar luisterde omdat het de zender was met alleen muziek ... nu is het meer een…

@FCSP_Belgium - 10 uur

welke kleur een vrouw of kind ook draagt, voor welke ploeg ze ook supporteren NOOIT breng je hun in gevaar ... #stvgnk

@FCSP_Belgium - 10 uur

lafbekken van (mijn stad) samen met hebben bussen met vrouwen en kinderen aangevallen ... app…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie