Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

“De overwinning van het willen winnen” : reacties na Fürth

Onze Kiezkicker hebben vandaag – 28 april 2018 –  een buitengewoon belangrijke overwinning behaald tegen Fürth in de strijd om tegen degradatie. Het was duidelijk dat FCSP tevreden en gelukkig ware na het laatste fluitsignaal, hier zijn de reacties.

Sportdirecteur Uwe Stöver : “Het was een erg goede wedstrijd van ons op het moment dat we het nodig hadden. Een compliment voor iedereen, inclusief de fans en de club, die de situatie gesloten en met de juiste kalmte benaderde. We werden gesteund door de steun van het publiek, die al voelbaar was tijdens de warming-up. Wat we vandaag getoond hebben moet de basis zijn, want dat is het degradatiegevecht. De aanpak die we in de week en vandaag hebben getoond, is er eentje om door te gaan tot de laatste speeldag. We hebben maar een derde bereikt van wat we van plan zijn te doen. ”

Jan-Philipp Kalla:  “We hebben vandaag 100% betrokkenheid getoond. Iedereen heeft gevochten voor zijn teamgenoot. Dat was precies de reactie die we wilden laten zien. We zijn de hele week aan het trainen geweest. Er was een positieve energie. Iedereen gaf vandaag vol gas – op en naast het veld. Petje af. Ik zou meteen kunnen blijven spelen. Ik kijk alleen op het einde van de competitie naar de rangschikking. ‘

Dimitrios Diamantakos : “Ik ben heel blij met mijn eerste doelpunt en dat ik heb bijgedragen aan deze belangrijke overwinning. De wedstrijd, onze fans en de sfeer waren uitstekend. Ons plan was succesvol. Maar nu moeten we hard blijven werken en gefocust blijven omdat het nog niet voorbij is. We kunnen nu gelukkig zijn, maar morgen moeten we ons concentreren op Bielefeld. ”

Lasse Sobiech : “We waren er op het juiste moment daar en zijn vandaag blij met de drie punten. We pakten meteen de duels aan, vochten voor elke bal, kwamen goed in de wedstrijd en profiteerden van onze kansen om te scoren. Dit was niet mogelijk zonder onze fans vandaag, die hebben ondanks onze prestaties blijven moed inspreken en ons enorm gesteund. Het was een ongelooflijk belangrijke wedstrijd, waarvan we veel zelfvertrouwen putten. Vandaag genieten we van de overwinning, maar morgen bereiden we ons al voor op Bielefeld. ”

Robin Himmelmann : “Dat was vandaag een overwinning van het willen winnen! We hadden de volledige overtuiging en hebben dat vanaf het eerste moment op het veld gebracht. Voor ons ging het erom iets terug te geven aan de fans voor hun steun. Na de eerste twee kansen voor ons, heb je gemerkt dat het werkt. Vanaf dan waren we in flow. Maar de weg is nog lang niet voorbij, maar vandaag moet de richtpunt zijn voor de volgende twee wedstrijden. ”

Philipp Ziereis : “De wedstrijd doet ons erg goed. We waren dominant en namen het stadion aan de hand genomen. Iedereen is helemaal uitgeput. Groot compliment voor het team. Na de pauze viel de 3: 0 voor ons op het perfecte moment. We wilden iedereen laten zien dat we voor de club en St. Pauli gaan. De steun van de fans tijdens de week heeft ons veel goed gedaan. Het laat zien dat St. Pauli een speciale club is en wat hem speciaal maakt. Nu kunnen we één dag genieten. ‘

Christopher Buchtmann:  “Helaas moest ik worden vervangen door een adductor-blessure. Nu moeten we maandag wachten op het onderzoek, maar het voelt niet zo goed. Al met al waren de energie, de strijd en de wil van het team echter vanaf het begin voelbaar. Dus we moeten doorgaan! ”

Mats Møller Dæhli:  “Ik heb vandaag alles gegeven, totdat ik niet meer kon. Als team verdedigden we goed, waren compact en speelden snel vooruit. We waren vanaf het begin goed in de duels. Dat was het St. Pauli voetbal vandaag. De stemming in het stadion was geweldig. Zo moeten we verder doen. ”

Richard Neudecker:  “Het belangrijkste van vandaag was dat we als een team speelden. Al in de cabine heeft men gemerkt dat iedereen volledig aanwezig is en de stemming goed is. Hoe iedereen zich vervolgens in de wedstrijd gevochten heeft en liep voor de andere, was gewoon geweldig. Een enorm compliment voor het team. De wedstrijd was erg leuk. Ik denk dat het in geen enkel stadion zo gemakkelijk is om mensen met vechten en passie mee te krijgen. Maar we weten dat we niets hebben bereikt en we hebben nog twee belangrijke wedstrijden voor de boeg.

Rachid Azzouzi (sportdirecteur Greuther Fürth): “We hebben ons laten overdonderen, ook al wisten we wat we hier vandaag konden verwachten. Nu is het tijd om weer op te staan, want we hebben met nog 2 wedstrijden alles in eigen hand. ”

Bron: www.fcstpauli.com