Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over SPVGG Greuther Fürth

Op zaterdag (28 april 2018 13 uur) komt SpVgg Greuther Fürth naar Millerntor. Voordat het op het veld om de 3 punten gaat hebben we zoals gebruikelijk weetjes verzameld over SpVgg.

Vooruit spelende verdedigers

De verdedigers van de club komen dit seizoen maar al te graag in het vijandig strafschopgebied: De twaalf doelpunten van verdedigers zijn goed voor de hoogste score van de 2e Bundesliga. Vooral Maximilian Wittek (vier doelpunten) en Marco Caligiuri (drie doelpunten) zijn gezien hun positie zeer doel gevaarlijk. De aanvallers konden slechts vier keer scoren en waren bij slechts drie assists betrokken. In totaal gebruikten de Mittelfranken 30 spelers dit seizoen, waarvan 15 spelers reeds wisten te scoren.

Slechte uitwedstrijd balans

Bij de uitwedstrijden is Fürth zelden gevaarlijk en behaalden ze slechts acht punten. Met negen nederlagen, vijf gelijke spelen en slechts één overwinning, bekleedt de SpVgg voorlopig de laatste plaats in de uitrangschikking. De enigste driepunter werd behaald in de Frankenderby: met een 0-2 overwinning bij de toenmalige koploper 1. FC Nürnberg. In het eigen sportpark Ronhof loopt het veel beter: 30 punten betekenen in de thuisrangschikking de tweede plaats achter leider Fortuna Dusseldorf (33 punten).

Rechterrij

De ploeg van coach Damir Buric kwam dit seizoen nog niet voorbij de rechterrij. De 14e plaats was de dit seizoen de beste klassering. Als de klavertjes achter komen betekend dit meestal ook game-over. Na 14 achterstanden wist Greuther Fürth slechts één punt te behalen, 13 wedstrijden gingen verloren. 

Driecijferige kilometerstand

Duurloper Khaled Narey is -na Hannembergrens (370.8 km) van Nürnberg – met 358.2 afgewonden kilometers de sterkste loper in de 2e Bundesliga. De 23-jarige loopt gemiddeld 11,55 kilometer per wedstrijd en heeft met 2,886 minuten in 31 wedstrijden de meeste minuten van alle SpVgg-spelers op zijn account. Hij is naast topschutter van Fürth met zes doelpunten ook nog de snelste speler in het huidige seizoen met een topsnelheid van 34,6 km/u. Trouwens, Aziz Bouhaddouz bereikte de hoogste maximumsnelheid voor FCSP met 34,8 km/u.

Viercijferige score

In de eeuwige rangschikking van de 2e Bundesliga leveren de klavertjes een spannend duel met onze Kiezkickers. Met 1111 punten hebben de Franken slechts 11 punten voorsprong op FCSP met 1100 punten. In de gemeenschappelijke balans sinds het ontstaan van de 2. Bundesliga sinds 1981 ligt Fürth licht voor: in 27 duels gingen de drie punten 11 keer naar Fuerth, zes keer won  FC St. Pauli, tien wedstrijden eindigde zonder een winnaar. In de laatste 5 wedstrijden wist Furth slecht 1 keer te winnen : in de heenwedstrijd won Fürth met 4-0

Bron: www.fcstpauli.com