Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Met 9 kansloos de boot in, 3-1 bij Jahn

Onze Kiezkickers verloren zaterdag – 21 april 2018 13u00 – voor 15.210 toeschouwers kansloos bij SSV Jahn Regensburg  met 3-1. De doelpunten voor de Jahn werden gescoord door Marco Grüttner, Sargis Adamyan en Joshua Mees. Johannes Flum scoorde voor St. Pauli. FCSP eindigde de match met 9.

FCSP coach Markus Kauczinski veranderde de start-elf na verlies tegen Union Berlin op twee posities: Richard Neudecker verving Mats Møller Dæhli en Jan-Philipp Kalla verhuisde voor Lasse Sobiech (griep) in de basiself. De bezoekende coach Achim Beierlorzer deed in vergelijking met de laatste wedstrijd in Fuerth drie veranderingen: Doelman André Weis, Jann George en Sebastian Nachreiner begonnen voor doelman Philipp Pentke (rib blessure), Asger Sorensen (hamstring) en Sebastian Stolze.

Nadat beide ploegen in eerste instantie elkaar aftasten op het op het middenveld, viel de bal opeens in de voeten van Jahn kapitein Marco Grüttner. De aanvaller liet Robin Himmelmann geen kans en schoot de 1-0 op het bord (10). Onze Kiezkickers waren in eerste instantie niet onder de indruk van de vroege tegenslag en kwam aan kansen via Jan-Philipp Kalla (13), Dimitris Diamantakos (14) en Philipp Ziereis (15). In plaats van de gelijkmaker viel de 2-0 via SSV-aanvaller Sargis Adamyan die een voorzet van Jann George in het doel devieerde (20.).

Na de 2-0 viel de wedstrijd stil en beide ploegen kwamen niet meer aan noemenswaardige kansen. Nadat de Regensburg wegens een blessure vroeg moest wisselen (18e), wisselde ook Markus Kauczinski ook tacktisch: Jan-Marc Schneider verving Daniel Buballa (39). Kort voor de rust werd het heel moeilijk voor FCSP :  Sami Allagui kreeg dom rood wegens mekkeren (45.).

Aan het begin van de tweede helft kwamen de gastheren alerter uit de kleedkamers en Joshua Mees scoorde met een afstandsschot de 3-0 (48e) . De Jahn-elf trok zich niet veel later terug in een egelstelling. Na een inworp van Ziereis plaatste Diamantakos de bal met zijn hoofd naar Johannes Flum die de 3-1 op het bord bracht (53). Met dit doelpunt ging de snelheid volledig uit de wedstrijd en beide elftallen neutraliseerden elkaar in toenemende mate.

De Oberpfälzer bleef de bovenliggende ploeg en kregen via Mees nog een geweldige kans, maar Himmelmann redde van dichtbij knape (71.). In de 77e minuut zag Cenk Sahin wegens een domme en onstuimige tackle ook nog rood, zodat de Kiezkicker in de laatste fase met negen mannen op het veld stonden. Door het dubbele rood was de spanning volledig uit het wedstrijd. Eindstand 3-1

SSV Jahn Regensburg

Weis – Saller, Nachreiner (18. Palionis), Knoll, Nandzik – George (77. Gimber), Geipl, Lais, Mees – Grüttner, Adamyan (88. Hein)

Cheftrainer: Achim Beierlorzer

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Ziereis, Avevor, Buballa (39. Schneider) – Buchtmann, Flum (83. Zehir), Neudecker (71. Sahin), Kalla, Allagui –Diamantakos

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Grüttner (10.), 2:0 Adamyan (20.), 3:0 Mees (48.), 3:1 Flum (53.)

Gele kaarten: Knoll, Palionis, Lais, Mees / Neudecker, Kalla, Diamantakos

Rode kaarten: Allagui (45.), Sahin (77.)

Scheidsrechter: Dr. Matthias Jöllenbeck (Freiburg)

Toeschouwers: 15.210 (uitverkocht)