Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over komende tegenstander SSV Jahn Regensburg

In het einde seizoen spurt reizen de Kiezkicker op zaterdag – 21 april 2018 13 uur – naar SSV Jahn Regensburg. Voordat het op het veld om de 3 punten gaat hebben we de promovendus van vorig seizoen van dichterbij bekeken en presenteren we zoals gewoonlijk weetjes over de volgende tegenstander van onze Kiezkickers.

Veel succes

Kon de Beierlorzer-Eleven voor de winterstop reeds 25 punten behalen, doet Jahn na de winter gewoon verder: Alleen de VfL Bochum (20) verzamelde met  2.018 meer punten dan de Regensburg (19). Alleen de laatste in het klassement Kaiserslautern (22 doelpunten) wist na de jaarwisseling meer doelpunten te maken dan de SSV, die al 21 keer wist te scoren sinds januari. Kijkend naar het hele seizoen, kon alleen Fortuna Düsseldorf en 1. FC Nürnberg meer overwinningen te behalen dan de promovendus. Jahn wist dit seizoen al 12 keer te winnen. Jahn verloor slechts één keer in de laatste vijf wedstrijden – een 1-3 tegen Erzgebirge Aue. De huidige 4e plaats is de beste plaats in deze huidige ronde weer.

Veel veranderingen

Van de bank komt bij de Oberpfälzern vooral veel power: de SSV-jokers waren direct betrokken bij 13 goals – het meeste van de 2e Bundesliga. ook waren ze met zes assists bij zeven doelpunten betrokken. Vleugelspits George scoorde als invaller tweemaal in een 2-1 overwinning op Fürth de afgelopen speeldag . Coach Achim Beierlorzer heeft blijkbaar een gouden handje want hij – naast Heidenheim’s Frank Schmidt – de enige coach die steeds 3 keer wisselde alle 30 speeldagen. Ondanks de vele vervangingen vertrouwt de trainer meestal op dezelfde spelers en gebruikte slechts 22 spelers.

Veel kaarten

De Jahnelf kreeg dit seizoen al 72 keer de gele kaart en heeft hiermee de meeste gele kaarten in het huidige competitie. In alle eerlijkheid dit betekent niet dat ze de laatste plaats op de Fair Play tabel bezetten, maar de 15e plaats, omdat geen enkele Jahn speler rood kreeg. Vooruitlopend op de clash met FCSP lopen Marvin Knoll, Benedikt Saller, Jann George, Sebastian Nachreiner (vier gele kaarten) en Andreas Geipl (negen waarschuwingen) niet minder dan vijf van Regensburg kans op een gele kaart schorsing voor de volgende wedstrijd op MSV Duisburg. Centre-back Benedikt Gimber is aan de andere kant weer beschikbaar nadat hij in de laatste wedstrijd werd geschorst voor zijn tiende gele kaart. Ondanks de vele waarschuwingen hebben de SSV-spelers de zwakste tackle-scores in de competitie (48,3 procent).

Veel schoten

In dit seizoen vuurde de promovendus vanuit alle posities en heeft tot nu toe het meest -315 pogingen – op doel geschoten van de 2e Bundesliga . Hiervan vond de bal 48 keer zijn weg in de net. In het bijzonder de aanval staat scherp en wist reeds 34 keer de netten laten trillen. Bovendien wist centrale middenvelder Marvin Knoll al 7 keer te scoren. De 27-jarige wordt beschouwd als een standaardspecialist en wist op drie strafschoppen en vier vrije trappen te scoren.

Vele minuten

Aanvaller Marco Grüttner heeft de meeste minuten van alle spitsen in de competitie, na 30 speeldagen heeft hij 2.610 minuten (of 29 wedstrijden 90′). De kapitein van de Oberpfälzer werd niet één keer vervangen en miste alleen één wedstrijd als gevolg van een gele schorsing. Voor de 32-jarige is het het eerste jaar in competitie twee na 191 optredens in de derde Liga. Grüttner is met elf doelpunten dit seizoen de gevaarlijkste Jahn-speler en scoorde in de eerste wedstrijd op Millerntor met het hoofd de 0-1.

Veel thuisoverwinningen

Sinds juli 2015 is de nieuw gebouwde Continental Arena de thuisbasis van de Jahnelf. Het stadion heeft 15.211 toeschouwers en heeft het traditionele Jahnstadion vervangen. In het huidige seizoen is de Continental Arena een echte vesting: de Beierlorzer-Eleven wonnen thuis negen keer en staan op de vierde plaats in de thuiswedstrijd rangschikking. Onze Kiezkickers speelde nog nooit in het nieuwe stadion en heeft één competitie wedstrijd in Regensburg gespeeld, in september 2012 werd FCSP verslagen met 3-0. De algehele balans is echter evenwichtig: in drie wedstrijden was er een overwinning voor beide teams en een gelijkspel nl. in de heenwedstrijd dit seizoen.

Bron: www.fcstpauli.com