Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Rustiger en slimmer moeten spelen”

FCSP-hoofdtrainer Markus Kauczinski en bezoekende coach André Hofschneider gaven hun mening – na de 0-1 thuisnederlaag tegen Union Berlin  – op de persconferentie over de afgelopen  90 minuten.

Eerst had FCU-trainer Hofschneider het woord: “Ik denk dat het in de eerste helft de verwachte betwiste wedstrijd was met veel duels en veel dynamiek.” Met de prestaties van zijn spelers was de 47-jarige tevreden: “Het team heeft de dingen na de rode kaart goed gedaan en met hart gestreden tegen de bal. We stonden defensief goed en konden regelmatig prikken in de aanval, zo hebben we ook gescoord. ”

De coach van de Union was zichtbaar opgelucht door het resultaat: “Na de laatste afgelopen weken waren we niet gemakkelijk, we hebben vandaag eindelijk drie punten te pakken. Uiteindelijk hebben we onze kans genomen en hadden het geluk aan onze zijde, zelfs verdedigend in de ene of de andere situatie. Mijn felicitaties gaan naar het team en naar onze fans. ”

Markus Kauczinski legde toen zijn standpunt over de game uit: “Ik denk dat we goed zijn begonnen en goede kansen hebben kunnen afdwingen. Na de geel-rode kaart is het spel een beetje zwaar geworden. We wilden toen te snel spelen tegen een goed tegenstander, we hadden de wedstrijd beter moeten controleren. In die situatie hadden we slimmer en rustiger moeten handelen. ”

Niettemin had de coach van de bijeenkomst ook positieve dingen: “Het team vocht en toonde zijn hart. We weten dat we moeten blijven presteren. De jongens hielden elkaar vandaag samen en stonden onder druk. Ik heb veel gezien vandaag wat me moed geeft. ”

Bron: www.fcstpauli.com