Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP verliest tegen 10 man: 0-1 voor Union

Op de 30e speeldag van de 2e Bundesliga leed FC St. Pauli een gevoelige nederlaag. In de thuiswedstrijd voor 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor Stadium verloren onze Kiezkicker van 1e FC Union Berlin met 0-1 (0-0). Hoewel centrale verdediger Marvin Friedrich geel-rood zag (56e)voor de Köpenickers scoorde Simon Hedlund de beslissende goal in de slotfase.

Voor de thuiswedstrijd tegen de gasten uit de hoofdstad besloot hoofdtrainer Markus Kauczinski voor de eerste keer dit seizoen voor een 3 mans defensie. In het geval van balverlies speelden de buitenste spelers Daniel Buballa en Yiyoung Park ook in de verdedigingslinie. Lasse Sobiech vormde het middelpunt van de verdediging en vierde net als Johannes Flum en Jan-Marc Schneider zijn comeback in de bruin-witte startformatie.

Op het plein vergaten beide ploegen – met een sfeervolle achtergrond in het uitverkochte Millerntor – het aftasten en trokken meteen moedig naar voren. Na een vrije trap van Christopher Buchtmann testte Sobiech met een kopbal voor de eerste keer Union keeper Daniel Mesenhöler (2e). Even later stonden de Köpenicker gelijk aan de kansen nadat Christopher weggleed en Steven Skrzybski alleen naar doel kon doorlopen , de topscorer van het Union raakte vervolgens alleen de paal (11).

De wedstrijd kreeg met korte tussenpozen steeds meer snelheid. Een pas van Sami Allagui bereikte Buchtmann, wiens boogbal Mesenhöler wel passeerde maar de bal werd voor de lijn gered door Toni Leistner (29). Aan de andere kant schoot ex-Kiezkicker Dennis Daube – na balverlies door Robin Himmelmann – bijna binnen maar Christopher Avevor redde nog op de lijn (36). Beide ploegen waren gelijkwaardig in spel en kansen zodat de 0-0 bij de rust terecht was.

Na de pauze kwamen de Berlijners beter uit de cabine. Simon Hedlund testte het aluminium voor de tweede keer, hij schoot met links op de lat (50e). Kort daarna stuurde Sobiech een kopbal van Marc Torrejon in hoekschop (52.). Wanneer de Kiezkickers op de counter wilden toeslaan greep Marvin Friedrich – hij had al geel – aan de middenlijn in en de centrale verdediger zag de geel-rode kaart (56.) voor de  overtreding op Buchtmann. Met een man meer meldde FCSP zich in het strafschopgebied van Union maar de poging van Allagui ging knap langs het doel voorbij (58).

De kwaliteit van het spel was ondertussen flink gezakt. Union trok zich terug en maakte het de Brown-Whites moeilijk om de meerderheid in het middenveld uit te spelen. In plaats daarvan was het Hedlund – wiens eerste poging nog geblokkeerd werd – die met zijn tweede schot genadeloos toe sloeg (80). In de laatste fase probeerden onze Kiezkickers offensief alles, zelf Sobiech trok ten aanval. Uiteindelijk verdedigden de Berlijners sterk en namen de belangrijke driepunter mee naar huis.

FC St. Pauli

Himmelmann – Ziereis, Sobiech, Avevor – Park (84. Sahin), Flum, Buballa – Møller Dæhli (79. Neudecker), Buchtmann – Schneider (71. Bouhaddouz), Allagui

Cheftrainer: Markus Kauczinski

1. FC Union Berlin

Mesenhöler – Torrejon, Leistner, Friedrich – Trimmel, Kroos, Fürstner (90.+3 Redondo), Pedersen – Hedlund (88. Kurzweg), Daube (74. Hartel) Skrzybski

Cheftrainer: André Hofschneider

Doelpunt: 0:1 Hedlund (80.)

Gelbe Karten: Buballa, Sahin / Kroos, Hartel

Geel-Rode kaarten: Friedrich (56., wiederholtes Foulspiel)

Scheidsrechter: Daniel Schlager

Toeschouwers: 29.546 (ausverkauft)

Bron: www.fcstpauli.com