Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Weetjes over Union Berlijn

Op zaterdag – 14 april 2018 13u00 – staat het duel met 1. FC Union Berlin op het programma, Union heeft net als onze Kiezkickers al vijf wedstrijden niet meer gewonnen. We hebben de Hofschneider-Elf wat nauwkeuriger bekeken en voor u zoals gewoonlijk enkele cijfers, gegevens en feiten verzameld.

Geen genade

Tot dusverre presenteerden de jongens van Köpenick zeer accuraat voor het doel, al 47 keer wisten ze te scoren dit seizoen. In het bijzonder de aanval is zeer productief: bij geen enkel team in de 2e Bundesliga scoorden de spitsen samen meer doelpunten (32) dan bij ‘die Eisernen’. Het duo Steven Skrzybski (13 goals) en Sebastian Polter (12) spelen goed samen en konden samen reeds 25 doelpunten maken. Beide spitsen staan dan ook in de top 3 van topscorers van de 2e Bundesliga en zijn verantwoordelijk voor 53,2 procent van de FCU-doelpunten. Vooral in het eerste kwartier na de pauze staan de spitsen scherp, tussen de 46ste en 60ste minuut scoorden ze samen twaalf doelpunten. Polter is helaas voor Union niet meer beschikbaar dit seizoen, hij scheurde op training – voor de wedstrijd tegen Kaiserslautern – zijn achillespees.

Geen enkel effect

In december ontsloeg Union verrassend hoofdtrainer Jens Keller – ondanks een puntenscore van 1,7 punten per wedstrijd. Zijn opvolger werd zijn voorganger: André Hofschneider, die in 2016 twaalf spelen in de Alte Försterei aan de zijlijn stond. De trainerswissel heeft tot nu toe echter geen enkel positief effect gehad en is dit seizoen de enige trainerswissel in de 2e Bundesliga die resulteerde in een neerwaartse spiraal. Hofschneider verzamelde in zijn 13 ontmoetingen slechts 0,85 punten per wedstrijd – het minste van alle 2e Bundesliga coaches. Markus Kauczinski, die ook de afgelopen 13 speeldagen de leiding heeft (4 overwinningen, 5 gelijkspel, 4 verliespartijen), komt gemiddeld op 1.31 punten per wedstrijd.

Geen gouden handen

Tijdens het huidige seizoen – ondanks 73 wissels – was er geen enkele keer een invaller betrokken bij een doelpunt. Ter vergelijking: bij onze Kiezkickers – bij 80 vervangingen – vielen er acht doelpunten waar een invaller bij betrokken was. In het algemeen verving trainer Hofschneider gemiddeld twee keer per wedstrijd – geen andere trainer wisselde minder. Ondanks de weinige wissels speelde geen enkele speler van Union alle 29 wedstrijden. De meeste wedstrijden werden gespeeld door verdedigers Kristian Pedersen, Christopher Trimmel en kapitein Felix Kroos : alle 27 wedstrijden.

Geen kaarten

In de Fair Play rangschikking staat de FCU – op de derde plaats – net achter onze Kiezkickers . De jongens uit de hoofdstad hebben tot nu toe de minste gele kaarten verzameld (41), in de afgelopen vijf wedstrijden bv. vielen er slechts drie gele kaarten voor de Berlijners. Ondanks zijn blessure maakte Polter de meeste fouten in de competitie (67). Linksback Pedersen lost zijn duels meestal redelijk op en leidt in de 2e Bundesliga op dat punt met 78 succesvolle balrecuperaties.

Geen gevolgen

‘Die Eisernen’ heeft dit seizoen 18 keer de voorsprong genomen, maar kon slechts 9 maal de 3 punten behouden. Na een voorsprong speelde Union zes keer gelijk en verloor het 3 keer. Union heeft dit seizoen net als FC St. Pauli: negen overwinningen, tien gelijke spelen en tien nederlagen. Alleen het betere doelsaldo van Union maakt het verschil in de klassement.

Geen geluk

Het jaar 2018 bracht weinig goed nieuws voor de Köpenickers. Geen enkel team heeft – sinds het begin van het jaar – minder punten verzameld (11) dan Union. Bovendien hebben de Berlijners vijf wedstrijden niet gewonnen (drie gelijke spelen, twee nederlagen). Vooral in buitenshuis loopt het niet bij de FCU: met 13 punten van 14 wedstrijden staan ​​het op de 15de plaats in de uitwedstrijdstand. De laatste overwinning buitenhuis behaalde Union halverwege oktober, 0-2 in Regensburg.

Bron: www.fcstpauli.com