Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Zwak FCSP verliest terecht met 2-1 in Aue

FC St. Pauli kan al vijf opeenvolgende wedstrijden niet winnen, het verliest bij Erzgebirge Aue met 2-1. Aziz Bouhaddouz (44.) kon de openingstreffer door Clemens Fandrich (25) nog wegwerken. Kort voor het einde schonk Mario Kvesic (82.) de viooltjes – voor 14.700 fans in het Erzgebirgsstadion – op de stip nog de zege.

Na de recente drie gelijke spelen op een rij wilden de jongens in Bruin in Aue moedig spelen en de eerste overwinning vieren sinds het derby-succes tegen Holstein Kiel. In vergelijking met het 1-1 gelijkspel tegen SV Sandhausen deed FCSP-hoofdtrainer Markus Kauczinski één verandering in de startelf. Christopher Buchtmann nam in de startopstelling de plaats in van Johannes Flum, die kreeg te maken met spierproblemen. Sami Allagui nam zijn plaats van aanvoerder over. Ook FCE-trainer Hannes Drews veranderde zijn team op één positie: verdediger Dennis Kempe mocht starten in plaats van Malcolm Cacutalua (infectie).

FCSP begon goed aan de wedstrijd en zette de viooltjes vroeg onder druk met efficiënte pressing. FCSP kwam aan de eerste doelkansen via Mats Møller Dæhli (4) en Sami Allagui (9), maar was niet gevaarlijk. Christopher Buchtmann trapte een vrije trap vanuit een veelbelovende positie in de muur (23 ‘). Erzgebirge Aue nam de wedstrijd in handen en werd steeds dreigender voor het doel van St. Pauli en kwam via Calogero Rizzuto (13) en Pascal Köpke (19) tot kansen.

Net toen het leek dat de wedstrijd in evenwicht was kwam FCE op voorsprong. Clemens Fandrich probeerder het vanop 23 meter en Christopher Avevor had de pech om de bal voldoende af te wijken dat Robin Himmelmann kansloos was tegen de boogbal, 1-0 (25 ‘). De viooltjes hadden vanaf toen het betere van het spel en lieten de bal goed rond gaan. Na een tactische fout op de Ridge Munsy zag Jeremy Dudziak zijn vijfde gele kaart (38 ‘) en zal dus de wedstrijd tegen Union Berlin missen. Het werd vlak voor de rust alsnog 1-1 voor FCSP. Aziz Bouhaddouz kreeg het leer in de voeten na het voorbereidende werk van Christopher Buchtmann en ramde de 1-1 tegen de netten (44). 1-1 bij de rust

In de tweede helft probeerde FCSP de match in handen te nemen en bleef de druk hoog te houden. Toch had FCSP al snel het geluk aan zijn zijde. Buchtmann kreeg een gele kaart na een overtreding op Fandrich en bij de daarop volgende vrije schop trapte Christopher Tiffert eerst op de linkerpaal om de bal via een carabole de bal tegen de rechterpaal te zien eindigen, Christopher Avevor trapte in hoekschop. Vanaf dan waren er geen kansen meer te noteren want beide elftallen kropen in egelstelling.

In de 81e minuut was er opeens opwinding in het strafschopgebied van Kiezkickers: Köpke kwam na een duel met Daniel Buballa ten val en scheidsrechter Christof Günsch trakteerde Buballa op geel en gaf strafschop voor de viooltjes. Mario Kvesic – die ingevallen was voor Dimitrij Nazarov – scoorde ook al zat Robin Himmelmann in de goede hoek (82.).

De wedstrijd werd opnieuw hectisch en FC St. Pauli gooide alles naar voren. De ingevallen Dimitrios Diamantakos kwam in een veelbelovende positie maar zijn schot werd geblokkeerd (89’). Ondanks de 4 minute blessuretijd kon FCSP doelman Martin Männel niet meer bedreigen, 2-1 was de eindstand in Erzgebirgsstadion.

FC Erzgebirge Aue

Männel – Rizzuto, Kalig, Hertner, Kempe – Tiffert – Riese, Fandrich – Munsy (87. Wydra), Nazarov (76. Kvesic), Köpke (89. Bunjaku)

Cheftrainer: Hannes Drews

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Ziereis, Avevor, Buballa (83. Sobiech) – Buchtmann, Dudziak – Møller Dæhli (70. Neudecker), Allagui (79. Diamantakos) Sahin – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Fandrich (25.), 1:1 Bouhaddouz (44.), 2:1 Kvesic (82., FE)

Gele kaarten: Dudziak, Buchtmann, Buballa, Bouhaddouz / Hertner, Rizzuto

Scheidsrechter: Christof Günsch (Marburg)

Toeschouwers: 14.700