Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over FC Erzgebirge Aue

Nadat er in de heenronde maar 4 dagen zat tussen de wedstrijd bij SV Sandhausen en de wedstrijd thuis tegen Erzgebirge Aue, zitten er nu vijf dagen tussen beide wedstrijden. Op zaterdag -7 april 2018 – zijn onze Kiezkickers in Erzgebirgsstadion te gast bij de 15e in de rangschikking. We hebben de tegenstanders eens van dichter bekeken en presenteren u een aantal cijfers, gegevens en feiten over het Aue.

Frisse wind

Met Hannes Drews (36) zit in Aue – sinds de vijfde speeldag – de jongste coach van de 2. Bundesliga op de bank. Voordien zat – in de pas de zomer aangestelde – Thomas Letsch op de bank, hij werd echter al na 2 speeldagen ontslagen. Interim nam de huidige co-coach Robin Lenk het voor twee wedstrijden over. Reeds in het vorig seizoen presenteerde het team uit het Ertsgebergte de jongste coach van de competitie. De nu 32-jarige Domenico Tedesco is nu de hoofdtrainer bij FC Schalke 04. Hoewel er drie verschillende voetbaltrainers waren dit seizoen, heeft Aue tot nu toe slechts 21 spelers opgesteld, dat is het minste van alle clubs in 2e Bundesliga.

Opwaartse beweging

Recent hebben de Drews-Elf de sterke vorm te pakken en zijn ondertussen al zeven duels ongeslagen – geen ander team in 2e Bundesliga presteert beter. Kijkend naar de laatste vijf wedstrijden kon alleen SpVgg Greuther Fürth (12) meer punten scoren dan de Viooltjes (11). Tegen Fürth kon Aue in de laatste wedstrijd met 2-1 winnen en ook bij SSV Jahn Regensburg kon het met 1-3 winnen. Vooral thuis is Erzgebirge sterk: van de laatste negen thuiswedstrijden ging er maar één verloren.

Wervelwind

Net als de afgelopen jaren is spits Pascal Köpke dit seizoen opnieuw de levensverzekering van FCE. De topscorer heeft tot nu toe 9 keer gescoord en zes assists gegeven – hij was direct betrokken bij 48,4% van alle doelpunten van Aue. Al 7 keer was hij in staat om de 1-0 voorsprong te schieten in de terugronde. Net als het hele team is Köpke op dit moment in een goed vorm, hij scoorde 5 keer in de laatste 5 wedstrijden. Hoewel hij nog maar 22 jaar jong is, staat hij in de club topschutterlijst met 29 doelpunten op de vierde plaats.

Zwakte

Anderzijds hebben de jongens van Hannes Drews nog niet veel gescoord: 31 doelpunten na 28 speeldagen. Vooral in het laatste kwartier zijn de Saksen weinig productief, ze konden tot nu toe amper 2 keer scoren. In de laatste 15 minuten moesten ze echter al tien doelpunten toestaan. Vooral de middenvelders weten met 3 doelpunten het doel niet staan. Ter vergelijking: bij onze Kiezkickers scoorde onze middenvelders reeds tien doelpunten.

Ervaren

Veteraan Christian Tiffert is de op één na oudste speler in het huidige seizoen, na Duisburg Branimir Bajic (38). De 36-jarige is nog steeds een onmisbare speler voor de viooltjes en speelde reeds  27 keer wedstrijden, 23 keer speelde hij de volle 90 minuten. In zijn lange carrière speelde de middenvelder voor acht verschillende clubs en speelde 225 Bundesliga-wedstrijden en 139 wedstrijden in de 2e Bundesliga.

Nieuw stadion

Sinds januari is de wederopbouw van het Erzgebirgs-stadion voltooid. De arena werd stuk voor stuk uitgebreid gerenoveerd –  totaalbedrag 19,8 miljoen euro –  en is nu een puur voetbalstadion. Ook de capaciteit werd licht verhoogd, van 15.690 plaatsen tot nu 16.080 plaatsen. Na de 1-3 nederlaag tegen Eintracht Braunschweig werd er niet meer verloren in het nieuwe stadion.

Bron: www.fcstpauli.com