Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FCSP vergooit opnieuw punten 1-1

FC St. Pauli heeft op slotdag 28 van de 2e Bundesliga de kans op een belangrijke 3 punter laten liggen. Voor 29.381 toeschouwers op Millerntor speelden onze Kiezkickers met 1-1 gelijkspel tegen SV Sandhausen. Sami Allagui bracht FCSP op voorsprong (26), Rurik Gislason maakte de 1-1 na knullig verdedigen van FCSP (54).

Na de internationale pauze wilden onze Kiezkickers in de thuiswedstrijd tegen SV Sandhausen de belangrijke driepunter thuis houden. In de laatste wedstrijd speelde FCSP 1-1 gelijk tegen 1. FC Kaiserslautern, nadat joker Aziz Bouhaddouz FCSP op voorsprong had geschoten op de stip. Op Paaszondag keerde de Marokkaan terug in de basis in plaats van Dimitrios Diamantakos. Jeremy Dudziak en Mats Møller Dæhli vervingen de geblesseerde Bernd Nehrig (hamstring) en Richard Neudecker. Christopher Buchtmann en Lasse Sobiech kwamen terug uit blessure maar waren nog niet fit genoeg en startte op de bank.

Op de bank zagen ze de gasten uit Sandhausen de betere start maakten. Het team van Kauczinski probeerde een voetballende oplossing te vinden tegen het compacte defensieve blok van de Palts maar miste ideeën in de gevarenzone. De SVS speelde het slim en kwam tot gevaarlijke fases voor het doel van FC St. Pauli. Eerst werd een schot van Manuel Stiefler door Daniel Buballa in hoekschop geduwd (3), Robin Himmelmann was op tijd ter plaatse tegen Julian Derstroff (12) en Philipp Förster schoot op de dwarslat (22).

Hoewel de jongens in Brown absoluut niet onderdeden voor de tegenstander, waren ze zelden gevaarlijk voor de goal. Totdat Møller Dæhli op zoek ging naar het afstandsschot, de doorgelopen  Sami Allagui had goed gegokt en kon het leer van korte afstand in het net deviëren, 1-0 (26.). Sandhausen was totaal niet van slag en kwam voor de rust nog tot twee goede kansen via aanvaller Rurik Gislasion, maar deze ontbrak de precisie (30. 43).

Na de pauze gaven de gasten meer gas en scoorden de terechte gelijkmaker. Onze Kiezkickers kregen de bal niet weg na een vrije trap van op de halflijn. De flipperbal bereikte Tim Knipping en deze bediende Gislason die in de kleine backlijn binnen tikte (54.). FCSP wilde antwoorden omdat ze de 3 punten alsnog wilden thuis houden. Een voorzet van Buballa vond Bouhaddouz diens kopbal werd door Marcel Schuhen uit de lucht geplukt (60.).

Kort daarop kwam het opnieuw tot een duel tussen Bouhaddouz und Schuhen. In een loopduel tussen Markus Karl en Allagui raakte Karl lichtjes Sami en hij kwam ten val, scheidsrechter Alexander Sather gaf daarop strafschop. Bij de strafschop van Bouhaddouz was SVS-doelman opnieuw de overwinnaar (65.). Aansluitend op deze strafschopfase duikten beide club beurtelings gevaarlijk op voor beide doelen. De ingevallen Richard Neudecker verraste bijna Schuhen maar diens afstandsschot belande op het dak van het doel (86.). Op het einde moesten beide clubs zich tevreden stellen met de puntendeling.

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Ziereis, Avevor, Buballa – Flum, Dudziak – Møller Dæhli (69. Neudecker), Allagui,(86. Schneider) Sahin (75. Buchtmann) – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

SV Sandhausen

Schuhen – Stiefler, Karl, Knipping, Paqarada – Kulovits (75. Jansen) – Daghfous (90.+1 Aygünes), Linsmayer, Förster, Derstroff (65. Wooten) – Gislason

Cheftrainer: Kenan Kocak

Doelpunten: 1:0 Allagui (26.), 1:1 Gislason (54.)

Gele kaarten: Park, Dudziak / Karl, Linsmayer

Scheidsrechter: Alexander Sather

Toeschouwers: 29.381

Bron : www.fcstpauli.com