Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski :”Wij weten dat het uur geslagen heeft”

Op Goede Vrijdag – 30 maart 2018 – nam hoofdcoach Markus Kauczinski ruim de tijd om te praten over de belangrijke wedstrijd tegen SV Sandhausen. Hij behandelde onder meer de plaats in de rangschikking van de Kiezkickers, de aankomende tegenstanders uit Kurpfalz en de fitheid van zijn team.

Voor hoofdtrainer Markus Kauczinski is de situatie duidelijk voor de wedstrijd van FCSP tegen SV Sandhausen. “We weten dat het uur geslagen heeft. Het team neemt de situatie goed op. De halve competitie is momenteel in een degradatiegevecht en wij zijn een van hen “, analyseerde Kauczinski in het begin de situatie van zijn team. Terugblikkend op de afgelopen wedstrijd tegen 1. FC Kaiserslautern merkte hij op dat zijn team iets goed te maken heeft.

Betreffende de tegenstander uit Kurpfalz zei hij: “We verwachten hier een moeilijke tegenstander. Sandhausen is een team dat erg compact speelt maar tegelijkertijd goede individualisten heeft. ” Voor de hoofdtrainer – met alle respect voor de tegenstander – is één ding bijzonder belangrijk. “Het hangt van allemaal van ons en onze wedstrijd af, het is voor ons belangrijk dat we de juiste mix vinden tussen strijd leveren en slim zijn” zei de trainer.

In aanvulling op de langdurig geblesseerde Kiezkickers zijn er ook Bernd Nehrig en Luca Zander er niet bij de zondag. “Bij Bernd zullen we bekijken of hij volgende week opnieuw gaat trainen. Bij Luca kan het wat langer duren. ” Onze internationals zijn allemaal gezond geland in Hamburg. Verheugend is het feit dat Christopher Buchtmann opnieuw een optie voor de ploeg is. Met Lasse Sobiech valt nog te bezien hoe hij – na zijn blessure – de eerste training bij het eerste team heeft doorstaan. “Als iemand niet kan spelen komt er een ander. Ik ben blij als ik in de toekomst weer als een coach moeilijke beslissingen moet nemen, “zei Kauczinski over de fitheid van zijn team.

Hoe kijken de coaches en Kiezkickers naar de komende wedstrijd? “Ik kijk uit naar de thuiswedstrijd. Met de steun van de fans -wat ons natuurlijk een geweldige boost geeft – willen we de drie punten thuis houden op Millerntor. We hadden in de begin van de van de internationale pauze nog niet het mes tussen de tanden maar nu dicht bij de wedstrijd staan alle zintuigen op scherp ”

Bron: www.fcstpauli.com