Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over SV Sandhausen

Na twee gelijke spelen – tegen Braunschweig (0-0) en Kaiserslautern (1-1) – ontvangt FCSP op Paasdag – zondag 1 april 2018 – SV Sandhausen. Vóór het duel in de Millerntor hebben we de tegenstander grondig bekeken en geven jullie zoals gewoonlijk enkele weetjes over de volgende tegenstander van onze Kiezkickers.    

Duidelijke lijn

Wat trainers betreft heerst er in Sandhausen standvastigheid. In de afgelopen vijf seizoenen zaten er slechts twee coaches in het Hardtwaldstadion op de bank: Kenan Kocak en zijn voorganger Alois Schwartz. De puntenwinst van de twee trainers is bijna identiek. Onder Schwartz behaalde Sandhausen gemiddeld 1,28 punten per wedstrijd, met Kocak gemiddeld 1,29 punten. Ook de sportdirecteur Otmar Schork is al langer lid van de club. Schork leidt de club – in zijn tweede termijn- sinds 2011, op dat moment speelde de club in 3e Bundesliga.

Moeilijke tijden

Hoewel het seizoen voor de Sandhausen tot nu toe vrij rustig verliep, staat het momenteel op de tiende plaats en moet opeens de blik naar onder richten. Het Kocak-team heeft vier wedstrijden niet gewonnen en behaalde slechts één punt in deze wedstrijden. In 2018 oogstte geen enkel team in de 2e Bundesliga minder dan de negen punten die SV Sandhausen sinds de winterstop behaalde. Ook geen enkel team wist dit jaar 2018 minder doelpunten te scoren dan de 7 van SVS.

Stoere jongens

De Kurpfälzer hebben dit seizoen veel te maken gehad met blessures. Opmerkelijk: al zeven spelers liepen een breuk op. Om deze reden speelde de SVS in de interland pauze ook geen oefenmatch. Toch delen de jongens van Kenan Kocak ook graag uit, met 494 fouten maakte geen enkel team meer fouten dan SVS. Niettemin zagen ze nog geen enkele rode kaart en staan ​​ze op een goede vierde plaats in de Fair Play Klassement.

Straffe verdediging

De SV Sandhausen kreeg in het huidige seizoen slechts 27 doelpunten tegen , dat is het minste van de 2e Bundesliga. Een belangrijke factor hierbij is doelman Marcel Schuhen. Hij kwam afgelopen zomer transfervrij over uit Rostock. De 25-jarige heeft zijn doel reeds 9 keer schoon kunnen houden en heeft tot nu toe geen enkele minuut gemist. Kiezkicker Robin Himmelmann is trouwens de enige andere keeper in 2e Bundesliga die elke minuut speelde.

Duidelijke zaak

Als de Kocak-Elf op achterstand komt is de wedstrijd meestal gelopen. Het team kon geen enkele van de totaal 13 achterstanden omzetten in een overwinning. Ze konden twee keer nog een gelijkspel uit de brand kunnen slepen, elf wedstrijden gingen verloren. De balans bij Millerntor is ook negatief: Sandhausen konden slechts drie punten behalen in een van hun vijf optredens op Millerntor.

Bron : www.fcstpauli.com