Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Oefenmatch : “2-1 winst tegen Mainz 05”

Omdat de oefenmatch tegen 1FC Mainz 05 zo snel geregeld was vond de wedstrijd – om organisatorische redenen – plaats achter gesloten deuren. Alle doelpunten werden gescoord door FCSP: Richard Neudecker (17) Jeremy Dudziak (eigen doelpunt) voor de rust (37) en Luca Zander kort na de pauze (49). FCSP won deze oefenmatch in het Stadion am Bruchweg dus met 1-2.

In een evenwichtige wedstrijd waren de eerste kansen voor Mainz via een vrije trap van Maxim en de rebound van Karim Onisiwo. FCSP toonde zich effectiever. Na een snelle counter – via Jeremy Dudziak en Sami Allagui – speelde de aanvaller de bal perfect in de loop van Richard Neudecker, die liet Rene Adler vanop tien meter met een gericht schot in de verre hoek kansloos.

In de daaropvolgende periode nam het team in de Bundesliga het commando over, zonder echter gevaarlijk te zijn. In de 37e minuut viel het doelpunt toch: na een vrije trap van Maxim devieerde Dudziak de bal  ongelukkig in zijn eigen net (37). Met 1-1 gingen beide clubs de pauze in.

Aan het begin van de tweede helft eindigde de lijdensperiode van Christopher Buchtmann, hij vierde zijn comeback voor de Kiezkickers op het middenveld. De tweede helft begon optimaal voor FCSP. Nadat Dimitrios Diamantakos zwaar gehinderd werd in het strafschopgebied van Mainz kwam Luca Zander aan de bal, hij schoot vanuit een scherpe hoek de bal voorbij Adler, 1-2 (49.). Na dit doelpunt speelde onze Kiezkickers enkele goede kansen bij elkaar: in de 64e minuut kon Diamantakos op een counter de overhand nemen op twee Mainz-verdedigers, dit was een geweldige kans, echter Adler had op zijn lijn een sterke voetreflex klaar.

Kort daarna was er een nieuwe comeback, Ryo Miyaichi kwam terug in actie na zijn tweede kruisand blessure. In de slotfase was FCSP nog steeds gevaarlijk op de counter maar Kyoungrok Choi en Maurice Litka en Diamantakos kon de kansen niet afmaken. Kort voor het laatste fluitsignaal kreeg de Kiezkickers nog een kans via Miyaichi. Het slotakkoord was voor Danny Latza die de kans om op vijf meter gelijk te maken verprutste. (87.).

.”Het was een goed wedstrijd van ons tegen een sterke tegenstander. We hebben in verschillende fases zeer goed gespeeld en we verdiende om te winnen”, zei hoofdcoach Markus Kauczinski, die ook blij was met de comeback van Buchtmann en Miyaichi: “Ryo en Buchti hebben hun vaardigheden getoond na de lange blessuretijd. het is te zien dat ze versterkingen zijn voor ons. Voor beide spelers ben ik heel blij. ”

1. FSV Mainz 05

1. Halbzeit: Adler, Donati, Bungert, Gbamin, Holtmann, De Jong, Baku, De Blasis, Maxim, Onisiwo, Ujah

2. Halbzeit: Adler, Baku, Scheithauer, Hack, Gbamin, Holtmann, Latza, Maxim, Brosinski, Onisiwo, Quaison

FC St. Pauli

Heerwagen, Zander (67. Miyaichi), Ziereis (60. Carstens), Koglin, Buballa (46. Park), Kalla, Dudziak (46. Buchtmann), Neudecker (46. Flum), Sahin (46. Litka), Allagui (46. Choi), Diamantakos

Doelpunten: 0:1 Neudecker (17.), 1:1 Dudziak (37., Eigentor), 1:2 Zander (49.)

Bron: www.fcstpauli.com