Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “Het vooruitkijken is voorbij.”

Na 1-1 op 1 FC Kaiserslautern blikte hoofdtrainer Markus Kauczinski – die na de wedstrijd om persoonlijke redenen niet mee terugreisde naar Hamburg –  op de officiële persconferentie na de wedstrijd tegen de Rode Duivels terug.

“Het gelijkspel is niet alleen ergelijk. We zijn ontgoocheld over de manier waarop we de wedstrijd naar het einde hebben gespeeld”zei de 48-jarige verwijzend naar de 1-1 gelijkspel op Betzenberg. “Het was een moeilijke wedstrijd tegen een goed Kaiserslautern ons zelf niet gevonden hebben. Dan komen we op voorsprong met een man meer, maar krijgen een onnodig doelpunt tegen. We hadden de wedstrijd nooit uit handen mogen geven”voegde Kauczinski eraan toe.

In het algemeen moest de 48-jarige vaststellen dat zijn team de “tweede bal” nooit won en zijn team ook “de basics” – in tegenstelling tot de afgelopen weken – niet goed uitgevoerd. “Ik had eigenlijk het gevoel dat we een stap vooruit deden”, klaagde de coach na de wedstrijd op de Betzenberg. Na de gemiste overwinning op de FCK zei de FCSP-coach: “Het vooruitkijken is voorbij.”

Ondanks de woede over de gemiste overwinning had de FCSP-coach ook goede dingen gezien. “In de laatste lijn verdedigden we goed met Philipp Ziereis en Christopher Avevor. Voor hen was het tegen Andersson en Osawe – twee goede en fysiek sterke tegenstanders – niet gemakkelijk “, prees Kauczinski het centrum-duo, op wiens gebruik vlak voor de wedstrijd nog twijfel bestond.

In Kaiserslautern had de 48-jarige in de aanval gekozen voor Dimitrios Diamantakos, Aziz Bouhaddouz moet plaats nemen op de bank. “Dima was aan de beurt. Aziz had in de laatste wedstrijd wat kansen gemist, “zei Kauczinski, die de verandering in start-elf uitlegde. Voor de tweede helft stuurde hij Bouhaddouz voor Diamantakos op het gazon. “Dima heeft in de eerste helft weinig ballen veroverd en bijgehouden. Dat was anders met de toevoeging van Aziz en Mats Møller Dæhli. ”

Bron: www.fcstpauli.com