Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over 1. FC Kaiserslautern

De 27e speeldag loert om de hoek: op zaterdag 17 maart 2018 13u00 reist de FCSP naar de onderkant van de klassement naar 1. FC Kaiserslautern. We hebben de jongens van de Betzenberg van naderbij bekeken en geven jullie wat weetjes mee.

Ontwikkeling

Het jeugdwerking van Kaiserslautern is absoluut op eerste klasse niveau: op dit moment staan er 13 jeugdproducten in de A-kern die ten minste voor één jeugdteam van de FCK gepeeld hebben. Dit is veruit het meeste van de 2e Bundesliga. Daarnaast zijn er acht professionals momenteel U-nationaal speler van hun respectievelijke land.

Succesvol

Brandon Borrello blijkt een garantie voor succes. De Australiër was bij zijn laatste drie wedstrijden bij vijf goals betrokken (twee doelpunten, drie assists). In de 16 wedstrijden waarin de 22-jarige dit seizoen in het veld stond behaalde de Rode Duivels 22 van hun totaal van 24 punten. Tot nu toe heeft de rechtsbuiten – die afgelopen zomer van Brisbane naar Kaiserslautern wisselde – drie doelen en zeven assists op zijn conto.

Bepalend

Bij strafschoppen toonde het Frontzeck team dit seizoen bijzonder sterke zenuwen: Christoph Moritz kon alle 4 de strafschoppen omzetten, dat is het hoogste in de 2e Bundesliga. Aan de andere kant staat keeper Marius Müller gekenmerkt als een penalty killer. Van vijf tegen de FCK gefloten strafschoppen kon de 24-jarige er twee niet stoppen. Onlangs pareerde hij in februari een penalty in Kiel tegen Marvin Ducksch. De door Leipzig verhuurde Müller speelt een sterk seizoen. Hij voert de competitie aan met tot nu toe 90 afgeweerde schoten en 81 parades in beide categorieën.

Vernieuwd

Veel verandering op het veld: maar liefst 21 nieuwe spelers meldde zich bij de FCK in de loop van het seizoen 2017/18. Daarentegen verlieten 18 spelers de club. Door het transferoffensief heeft FCK met 32 spelers de grootste selectie van de 2e Bundesliga. Ondanks de grote selectie en reeds 30 ingezette spelers heeft Kaiserslautern slechts acht verschillende doelpuntenmakers, alleen de VfL Bochum (zeven) heeft minder verschillende doelpuntenmakers.

Beslissing

Moeilijke beslissingen moesten in het verleden vaker genomen worden op de Betzenberg als het ging om de trainers. In de afgelopen vijf jaar zaten negen verschillende trainers op de FCK bank. Michael Frontzeck is dit seizoen al de vierde coach. Frontzeck was in zijn carrière ook trainer van onze Kiezkickers. Zijn betrokkenheid bij Millerntor eindigde in november 2013, net na een 4-1 nederlaag bij 1 FC Kaiserslautern.

Veelbewogen

In de slotfase gaat het bij de Rode Duivels er bijzonder turbulent aan toe. De helft van hun doelpunten werden in de slotfase gescoord (14) echter ook meer dan de helft van de toegekende doelpunten (22) vielen in de laatste 30 minuten. Na de 90e minuut vielen bij de Pfälzer drie doelpunten, alleen de 1e FC Heidenheim (vier) kreeg er meer tegen.

Teleurstellend

De fans van FCK hadden de afgelopen jaren weinig reden tot feesten. In het kalenderjaar 2017 was FCK het zwakste ploeg van de 2e Bundesliga, het scoorde slechts 34 punten uit 35 wedstrijden. Tijdens het huidige seizoen heeft Kaiserslautern het zwakste doelsaldo (-16), de meeste nederlagen (14) en ook de minste schoten (168). Na de 1-1 in de heenwedstrijd tegen FCSP belande Kaiserslautern op de 18e plaats en kon sindsdien de rode lantaarn niet meer afstaan. Tegen de FCSP was er geen overwinning te vieren in de afgelopen zes duels: Twee gelijke spelen en één nederlaag op Millerntor en drie opeenvolgende nederlagen op eigen Betzenberg.

Bron: www.fcspauli.com