Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:”Ons wacht een hete atmosfeer”

FCSP reist op zaterdag 17 maart 2018 naar rode lantaarn Kaiserslautern. Ondanks de situatie in het klassement verwacht hoofdtrainer Markus Kauczinski een moeilijke wedstrijd en spreekt zich ook op de persconferentie over de vele blessures en de doelen voor de komende wedstrijd.

Kauczinski heeft vooral in de verdediging reden tot klagen: “In aanvulling van de lange termijn geblesseerde spelers zijn ook Lasse Sobiech, Luca Zander en Maurice Litka er ook niet bij.” Ook Christopher Avevor en Philipp Ziereis zijn twijfelachtig: “Christopher moest gisteren stoppen op training omdat hij een verharding had in de spieren. Philipp had rugklachten na de sessie van gisteren. Beide trainde vandaag uit voorzorg niet.”Over de mogelijke veranderingen in de verdediging zei de 48-jarige:” We hebben Brian Koglin en Florian Carstens (U23) als een getrainde centrale verdedigers beschikbaar. Ook spelers zoals Johannes Flum en Jan-Philipp Kalla zijn een optie, zelfs een overstap naar een driemans verdediging is mogelijk. ”

Niettemin ziet de coach uit naar de ontmoeting: “We verwachten ons aan een hete atmosfeer op Betzenberg. We kunnen uitkijken naar een zwaar bevochten en intense wedstrijd. Het betekent voor ons om het gevecht opnieuw op te nemen en dezelfde energie als de laatste wedstrijden in te zetten. “De FCK heeft de drie punten hard nodig in de strijd om degradatie. Kauczinski verwacht echter geen onvoorwaardelijk offensief van de gastheren: “Ik denk niet dat ze vanaf het begin zullen aanvallen. Maar ze zijn tactisch flexibel en in staat om hun richting te veranderen tijdens het spel. ”

Tot slot sprak Kauczinski over de doelen van de Kiezkickers: “Er zijn nu alleen nog maar finales. Nu beslissen de wedstrijden erover waar men op het einde staat. We willen zo vaak mogelijk winnen, veel inzet en passie tonen, goed voetbal spelen en mensen entertainen. ”