Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

Leuke wedstrijd maar geen doelpunten 0-0

Op de 26e speeldag van de 2e Bundesliga moest FC St. Pauli genoegen nemen met een gelijkspel tegen Eintracht Braunschweig. Voor 29.546 toeschouwers in het uitverkochte Millerntor Stadium waren de Kiezkickers het optisch betere team. Met scoringskansen aan beide zijden testte EBS Suleiman Abdullahi het aluminium tweemaal (54e, 82e). Voor de Boys in Brown mistte Aziz Bouhaddouz en Sami Allagui de unieke kansen in een dubbele mogelijkheid (74.).

Voor onze Kiezkickers stond een bepalende wedstrijd op het programma, na de 1-2 verlies bij Fortuna Düsseldorf. Buiten de geblesseerde Waldemar Sobota (scheur in peesplaat voet) en Lasse Sobiech (mediale ligament enkel) liet Markus Kauczinski ook Jeremy Dudziak en Jan-Marc Schneider uit de startelf. Hiervoor kwam het kwartet Philipp Ziereis, Bernd Nehrig, Sami Allagui en Cenk Sahin terug in de start elf.

In de aanvangsfase mocht Christoffer Nyland zich al dan niet foutief tegen Christopher Avevor doorzetten maar bleef op een uitstekende redding van Robin Himmelmann steken (3′). Na de vroege wake-up call van de Niedersachsen trokken onze Boys in Brown dapper naar voor. Met een schot van Johannes Flum (11e), een kopbal (12e) en een poging van Allagui (20e) haalde FCSP stilaan de bovenhand.

Het team van Torsten Lieberknecht geprobeerde ook om offensieve iets te brengen, maar was buiten een poging van Hochscheidt niet gevaarlijk (31). Daarna had de Braunschweiger niet kunnen klagen mocht ze achter staan. Na een veelbelovende counter kreeg Sahin  vanuit een scherpe hoek de bal niet langs BTSV-keeper Jasmin Fejzic (35). Onze Kiezkickers leken vlak voor de rust als nog de voorsprong op het bord te komen maar Aziz Bouhaddouz de bal werd in laatste seconde bal van de voet gehaald en Richard Neudeckers geraakte niet langs Fejzic (41).

Na de pauze was het Eintracht dat iets meer vastberaden vanuit de cabines was gekomen. Suleiman Abdullahi kreeg de bal op de rand van de zestien en raakte de paal, gelukkig voor FCSP zag hij de vrijstaanden Onur Bulut over het hoofd (54 ‘). Toen trok FCSP weer ten aanval. Allagui wist te scoren maar vanuit buitenspel, terecht geen doelpunt  (63.).

Uiterlijk kreeg de Kauczinski-Elf 2 keer dé unieke kans om op voorsprong te komen. Eerste wist de door Allagui vrij gespeelde Bouhaddouz een unieke kans niet in het doel te krijgen (73.) Op de daarop volgende hoekschop wist de verraste Allagui – na een misser van Fejzic- voor een leeg doel langs te koppen (74.). Aan de andere kant kende FCSP ook opnieuw geluk: Abdullahi testte opnieuw het aluminium met een indrukwekkend schot (82). In een levendige slotfase wilden beide ploegen nog de driepunter, maar faalden steeds bij de laatste pas. Geen doelpunten, één verdiend punt voor beide clubs.

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Ziereis, Avevor, Buballa – Nehrig (89. Dudziak), Flum – Sahin, Allagui (75. Schneider), Neudecker (83. Møller Dæhli) – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Eintracht Braunschweig

Fejzic – Sauer, Tingager, Valsvik, Kijewski – Bulut, Hochscheidt, Boland, Abdullahi (89. Kumbela) – Nyman (80. Schönfeld), Hofmann (67. Samson)

Cheftrainer: Torsten Lieberknecht

Doelpunten: geen

Gele Kaarten: Nehrig, Neudecker / Abdullahi, Boland

Scheidsrechter: Markus Schmidt

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

Bron : www.fcstpauli.com