Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over Eintracht Braunschweig

Net als in de heenronde gaat het op zaterdag – 10 maart 2018 13u00 – na de 1-2 nederlaag in Dusseldorf verder tegen Eintracht Braunschweig. We hebben de gasten uit Nedersaksen een beetje dichterbij bekeken en presenteren u zoals gewoonlijk enkele cijfers, gegevens en feiten.

Onnauwkeurig

Aan nauwkeurigheid ontbrak het de spelers van Braunschweig, als het gaat om het omzetten van strafschoppen. Dit seizoen vond slechts één van de laatste zes strafschoppen de weg naar het net. Alleen Ken Reichel kon een penalty – in het voorseizoen – tegen VfB Stuttgart omzetten. In het huidige seizoen is Eintracht het enige team dat vanaf de stip nog niet succesvol was. Zo mistte Onel Hernandez in de heenronde een strafschop tegen Robin Himmelmann. Er was ook weinig consistentie in de strafschopnemers: de laatste zes penalty’s werden door vijf verschillende spelers getrapt.

Onstuimig

Met reeds 4 rode kaarten staat de Eintracht na 25 wedstrijden laatste op de Fair-Play rangschikking. Moet opgemerkt dat drie van de vier rode kaarten werden gegeven op de achtste dag in de turbulente wedstrijd op Jahn Regensburg. 52 keer keer kregen de BTSV-spelers de gele kaart te zien, ter vergelijking onze Boys in Brown ontvingen 33 keer een gele kaart.

Onbeslist

Bijna de helft van alle wedstrijden van Lieberknecht Elf eindigde in een gelijkspel. Reeds 11 keer deelden ze de punten – de hoogste aantal in de 2e Bundesliga. Komt erbij dat BTSV slecht 7 keer konden winnen, wat behalve de teams op de degradatie plaatsen het zwakste resultaat is. Buiten de promotieplaatsen is echter geen enkel team dat zo zelden verloor als Eintracht. De algehele balans is dus in evenwicht: 7 overwinningen, 11 gelijkspel, 7 nederlagen.

Onvermoeibaar

Centrale middenvelder Gustav Valsvik is de enige in Braunschweiger die dit seizoen geen enkele speelminuut miste. Op dit moment hebben slechts drie andere veldspelers van de 2e Bundesliga dit ook gehaald. Ook Keeper Jasmin Fejzic speelde in de eerste elf in alle wedstrijden, maar hij moest op speeldag 11 vervangen worden door rugklachten tegen Bochum.

Onvervangbaar

Mirko Boland (298) en Ken Reichel (307) tellen samen meer dan 600 competitieve wedstrijden voor de BTSV. Ze staan ​​dus in de interne spelerslijst van de club op plaats op vijf en zes. Ook wat clubloyaliteit betreft staan beide hoog in de listing. Reichel speelt zijn elfde seizoen bij blauw-geel en is daarmee een van de drie meest loyale spelers in de competitie (overigens, samen met Jan-Philipp Kalla). Boland staat op de zesde plaats met zijn tiende seizoen.

Verschillend

Afgelopen zondag (4 maart) versloeg Eintracht-trainer Torsten Lieberknecht Regensburg met spelers uit zeven verschillende landen. Geen enkel team heeft dit seizoen meer internationale spelers in een spel opgesteld. In totaal is meer dan 40 procent van de 30 spelers buitenlander. Veteraan Domi Kumbela is ook de meest succesvolle, nog steeds professioneel actieve, buitenlandse topscorer in de geschiedenis van de 2e Bundesliga.

Ongemakkelijk

De Eintracht heeft – samen met de FC Ingolstadt – de op één na beste verdediging van de competitie. Slechts 27 tegendoelpunten na 25 wedstrijden, alleen SV Sandhausen doet beter (22 doelpunten). Doelman Fejzic heeft zijn doel 8 keer schoon kunnen houden. Bovendien heeft men met Gustav Valsvik de op twee na beste duellist in de 2e Bundesliga in zijn gelederen. Alleen Lasse Sobiech (74,62 procent) en Unions Toni Leistner (69,35 procent) doen beter dan de Noor (68,76 procent).

Bron: www.fcstpauli.com