Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Wij willen thuis de bovenband blijven behouden”

Onze Kiezkickers ontvangen op zaterdag – 10 maart 2018 13u00 – Eintracht Braunschweig voor de thuiswedstrijd op Millerntor. Hoofdcoach Markus Kauczinski sprak tijdens de persconferentie over de personeelssituatie en de sterke punten van de tegenstander. Daarnaast gaf Uwe Stöver commentaar op de geplande reis naar de VS.

“Naast Waldemar Sobota is ook Lasse Sobiech niet beschikbaar. Bij Lasse moeten we kijken van dag tot dag. Svend Brodersen heeft zijn voet omgeslagen en heeft een kapselblessure opgelopen. Luca Zander herstelt van de griep en is ook uit. “: begon Kauczinski begon de persconferentie met slecht nieuws. Maar de coach had ook positieve dingen te zeggen: “Bernd Nehrig zijn schorsing is voorbij en is weer beschikbaar voor ons. Mats Møller Dæhli heeft de laatste twee dagen vol mee getraind en is tevens een optie “Zelfs over de twee langdurig geblesseerde is er goed nieuws:”. Ryo Miyaichi heeft vandaag voor het eerst de helft van het team training meegedaan en Christopher Buchtmann kon gisteren een ​​deel van de training meemaken. Beide zijn echter geen optie voor zaterdag. ”

Terwijl de 48-jarige nog alles openliet bij opstelling in het offensief compartiment, ging hij in op de vraag over het centrale verdediging, “Philip Ziereis zal spelen. Hij heeft zijn selectie verdiend.” Bovendien was ook de trainer blij met de gelichte optie van het contract van Jeremy Dudziak. “Jeremy heeft zich zeer goed ontwikkeld. Hij heeft veel potentieel en ik ben erg blij met hem. Op dit moment is hij een vast onderdeel van het team op het middenveld en heeft daar een gat in het offensieve gebied opgevuld. ”

De Lieberknecht-Elf kenmerkte Kauczinski als een ongemakkelijke tegenstander: “We verwachten dat Eintracht Braunschweig een taaie tegenstander zal zijn, die ook hoogte- en dieptepunten achter zich heeft. Ze zijn erg agressief en compact en zullen alles van ons eisen. “Niettemin keek hij vol vertrouwen naar het duel:” We moeten de agressiviteit hooghouden en de duels ingaan. Natuurlijk willen we de overhand thuis houden. De laatste thuiswedstrijd tegen Kiel was zeer positief, dat willen we in gedachten houden. ”

Hierna gaf Uwe Stöver – Sport directeur – commentaar op de aankomende reis in de VS in mei: “De reis is belangrijk en juist voor ons. Niettemin is dit ondergeschikt aan onze doel tot het einde van het seizoen. Voor ons is de focus tot die tijd alleen op het klasse behoud. “De sportchef verklaarde ook de doelstellingen van de reis:” Ter plaatse willen we naast het sportieve ook de sociaal-politieke visies met onze commerciële partners en fanclubs uitwisselen. Ook een rol is het idee van solidariteit met andere clubs en de DFL, in wiens kader we het Duitse voetbal willen vertegenwoordigen als een tweede divisie club in Amerika. “De vrije tijd van de profs zal niet negatief worden beïnvloed:” De spelers zullen zelfs een beetje meer vakantie hebben als vorig jaar.” Markus Kauczinski verheugde zich ook op de trip. “In de USA reis steekt heel veel potentieel, ik vind het een interessante mix”

Bron : www.fcstpauli.com