Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Ondanks nederlaag goed gespeeld”

Na de 2-1 in Düsseldorf antwoordde Markus Kauczinski op de vragen van journalisten op de persconferentie na de wedstrijd. Hoewel hij zijn team een ​​behoorlijke wedstrijd speelde kon hij zich vinden in het eindresultaat.

“Over het algemeen zagen we een interessant edstrijd en ik was vooral tevreden over de eerste helft. We hadden een goede start en hebben de vroege 1-0 goed verwerkt en hadden vier, vijf goede kansen vlak voor de pauze, “zei de hoofdcoach van FCSP. In de tweede helft  moest zijn elftal door de achterstand op zoek naar een doelpunt. “Dit heeft geresulteerd in ruimtes voor Düsseldorf, maar Robin Himmelmann heeft het heel goed gedaan en de kansen gedwarsboomd. Hierdoor zaten we nog in de wedstrijd en hadden nog enkele kansen, maar na de 2-0 was het moeilijk. Na ons doelpunt werd het even hectisch, maar al bij al is de winst voor Fortuna terecht te noemen, hoewel we een goede wedstrijd hebben gespeeld en het verschil niet groot was. ”

Voor Fortuna-trainer Friedhelm Funkel was de conclusie positiever. “Ik ben heel erg tevreden over de prestatie van mijn team. We hebben uitgevoerd wat we in gedachten hebben. We wisten dat St. Pauli in een goed flow zat en een goed team heeft. We wilden stabiel en defensief blijven en vooruit spelen. We zijn er goed in geslaagd. In de tweede helft hield Robin Himmelmann enkele kansentegen, anders hadden we nog een of meerdere doelpunten kunnen scoren. Uiteindelijk had de overwinning een doelpunt meer verdiend. ”

Bron : www.fcstpauli.com