Volgende wedstrijdSpeeldag 16 : FC St. Pauli – FC Schalke 04/4 december 2021/Millerntor

FCSP verliest met 2-1 bij nieuwe leider

FC St. Pauli heeft vandaag verloren bij Fortuna Dusseldorf met 2-1. Andre Hoffmann had de gastheren op voorsprong gebracht na een hoekschop (9′), deze achterstand konden onze Kiezkickers niet meer kon goedmaken ondanks goede kansen voor de pauze. In de tweede rond verhoogde Fortuna de druk en kwam via Takashi Usami naar 2:-0 (74). St. Pauli’s aansluitingstreffer van Aziz Bouhaddouz in blessuretijd kwam te laat.

Met zeven punten uit de afgelopen drie wedstrijden reisde de FC St. Pauli af naar Düsseldorf. Kapitein Bernd Nehrig moest toekijken vanwege een gele kaartschorsing. Johannes Flum nam zijn plaats over op het centrale middenveld. Trainer Markus Kauczinski maakte ook één wijziging in de aanval: in plaats van Sami Allagui mocht Jan-Marc Schneider naast Bouhaddouz spelen.

Bij moeilijke veldomstandigheden presenteerde FCSP zich in eerste instantie geconcentreerd en klaar voor actie, maar na een corner volgde een koude douche als een centrale verdediger Hoffmann – door Marcel Sobottka vrije geblokt – de bal met zijn heup over de lijn duwde (9). Met deze voorsprong namen de gastheren de controle van de match over. Florian Neuhaus probeerde het op afstand maar kon Robin Himmelmann niet testen (10).

FC St. Pauli stak offensief de neus aan het venster in de 17e minuut, toen Jeremy Dudziak zich tegen verschillende verdedigers kon doorzetten maar niet kon besluiten. In het vervolg hierop hadden Dudziak (20) en Aziz Bouhaddouz (26) kleine mogelijkheden maar ze konden Raphael Wolf niet verontrusten. De grootste kans voor FCSP kreeg Christopher Avevor, vrijgespeeld door Waldemar Sobota  kon de centrale verdediger de bal niet vol raken in het strafschopgebied van Fortuna (35 ‘).

Vlak voor de rust was het opnieuw turbulent voor het Fortuna doel: Eerste schoot Fortuna-keeper Wolf de bal tegen Bouhaddouz en de bal ging via het hoofd van de Marokkaan tegen de paal. In blessuretijd was het wederom Bouhaddouz maar na een sterke balaanname kon Aziz niet besluiten. Daarom ging FC St. Pauli met een krappe achterstand in de pauze.

Was het voor de pauze de thuisploeg die blij moest zijn nog geen doelpunt te hebben moeten incasseren na de pauze mocht FCSP zich gelukkig prijzen dat Finch (47) en vervolgens Haraguchi (51) de kansen lieten liggen. Aan de andere kant hadden Bouhaddouz (52) en Schneider (53) kansen op de gelijkmaker. Dan was de wedstrijd over voor Sobota, de Pool moest het veld geblesseerd verlaten en werd vervangen door Cenk Sahin (55.).

In de levendige partij ging Düsseldorf opnieuw in de aanval. Himmelmann hield met klasseparades Rouwen Hennings (56.) en Usami (57.) van een doelpunt, topkans nummer drie liet Niko Gießelmann na een corner liggen (58.). Na dit vuurwerk ging het tempo wat uit de wedstrijd. Oliver Fink testte Himmelmann op zijn kunnen maar Robin gaf geen krimp (70.). Bij de volgende kans kon onze doelman het tweede doelpunt niet voorkomen. Usami trapte de bal in de rechter benedenhoek (74.).

Markus Kauczinski probeerde alles in de slotfase door twee aanvallers Dimitrios Diamantakos en Sami Allagui in te brengen en zo alsnog de nederlaag af te wenden. Tegen de Fortunezen op de counter kregen onze Kiezkickers nauwelijks overtuigende offensieve acties op de mat. In plaats daarvan moest Himmelmann alert zijn tegen invaller Benito Raman (77.). In de toegevoegde tijd voegde Bouhaddouz enige opwinding toe toen hij zijn voet tegen een Sahin-schot plaatste en de eerredder binnen tikte (90 ‘+ 1’). Meer zat er voor FC St. Pauli niet meer in  waardoor het Kauczinski-team voor het eerst in drie wedstrijden geen punten behaalde, terwijl de gastheren erin slaagden de koppositie van de 2e Bundesliga te veroveren.

Fortuna Düsseldorf

Wolf – Schauerte, Ayhan (25. Bodzek), Hoffmann, Gießelmann – Sobottka, Neuhaus – Haraguchi (61. Raman), Fink, Usami (90. Zimmer) – Hennings

Cheftrainer: Friedhelm Funkel

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Sobiech, Avevor, Buballa – Flum, Dudziak – Sobota (55. Sahin), Schneider (75. Diamantakos), Neudecker (78. Allagui) – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 1:0 Hoffmann (9.), 2:0 Usami (74.), 2:1 Bouhaddouz (90.+1)

Gele kaarten: Hennings / –

Scheidsrechter: Timo Gerach

Toeschouwers: 37.208