Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”90 minuten op limit spelen”

Twee dagen voor de uitwedstrijd bij Fortuna Düsseldorf – 4 maart 2018 –  beantwoorde hoofdcoach Markus Kauczinski – vrijdag 02 maart 2018 – de vragen van de pers en sprak over de personele situaties van zijn elftal en de constantie van zijn Boys in Brown.

“4000 fans is fantastisch.We zullen deze ondersteuning ook goed kunnen gebruiken , zegt Markus blij Kauczinski aan het begin van de persconferentie over het grote aantal supporters van FC St. Pauli die de trip naar het Rijnland zullen maken. “We zullen deze ondersteuning goed kunnen gebruiken omdat een sterke tegenstander op ons wacht. Vooral in het offensief compartiment heeft Fortuna goede spelers. Raman, Hennings, Usami en Haraguchi zijn grote namen die op ons afkomen. Als we er iets willen halen zullen we de volle 90 minuten op de limiet moeten spelen en het beste voetbal laten zien, “waarschuwde hij op hetzelfde moment.

Vooral in de terugblik op de vorige wedstrijd toonde de trainer van onze Kiezkickers zich niet helemaal tevreden. “De eerste 30 minuten tegen Holstein Kiel waren niet goed. Gelukkig waren we in staat om onze prestaties te verbeteren in het laatste half uur van de wedstrijd en toen plaatsen we de beslissende slag “, keek hij terug. Op zondag zal het echter belangrijk zijn over de gehele wedstrijd compact te staan, duels te winnen en goed voetbal te brengen” aldus Kauczinski waarin hij benadrukt ook dat FCSP er moest voor zorgen dat de tegenstander zijn geduld verliest.

Gevraagd naar de blessures bij de Boys in Brown , meldde de coach dat Mats Møller Dæhli door een verrekking en Luca Zander als gevolg van een aanhoudende infectie er niet bij zullen zijn.”Zoals bekend mist ook Bernd Nehrig de wedstrijd omwille van zijn vijfde gele kaart. Hij zal worden vervangen door Johannes Flum , ” vervolgde Kauczinski . Er was ook goed nieuws voor de FCSP. ” Cenk Sahin is klaar en reist mee naar Düsseldorf. Of hij dan speelt, zullen we nog wel zien. ” Algemeen zijn we in de gelukkige situatie dat er terug concurrentie in de selectie zit. Hoe op het einde van de dag de selectie zal uitzien zal afhangen van de keuze van de tactiek” zei de hoofdcoach over de personeelssituatie van onze jongens.

Toch stelt Kauczinski “we hebben nog steeds geen bewijs van constante gevonden. Als men naar het klassement kijkt is dromen toegestaan, maar dromen moeten leiden naar een doel. “Het gaat erom hoe zijn team op het veld reageert, maakte de 47-jarige duidelijk. Daarom is één ding vooral belangrijk voor hem. “Uiteindelijk zal de inzet beslissen.”

Bron: www.fcstpauli.com