Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Fortuna Dusseldorf

Op zondag – 4 maart 2018 13u30 – trekt FCSP naar het Rijnland van Fortuna Düsseldorf. De 2e in de rangschikking tafel overtuigde dit seizoen met zijn ervaring en voetballende klasse. We hebben het team van Friedhelm Funkel van naderbij bekeken en enkele weetjes op een rij gezet

De eeuwige Funkel

In tegenstelling tot veel andere clubs heeft Fortuna Dusseldorf – in het gevecht naar sportief succes – geen jonge wolf langs de lijn staan maar een blok vol ervaring. Sinds 1989 staat Friedhelm Funkel langs de zijlijn. Sindsdien heeft hij het statige aantal van 619 wedstrijden verzameld. Vanzelfsprekend heeft Funkel veel van de voetbalwereld gezien. Het trainerschap bij Fortuna kan romantisch bekeken worden als het einde van de cirkel. De inwoner van Neuss heeft leren voetballen bij VfR Neuss, en is daar zijn carrière als trainer begonnen en Friedhelm is nu hoofdtrainer van een club die slechts tien kilometer verwijderd is van zijn geboorteplaats. Funkel denkt voorlopig nog niet aan stoppen. Onlangs verlengde de trainer zijn contract met één jaar tot 2019.

Gouden handen

Ervaring loont aan het einde van de dag. Logischerwijs heeft coach Friedhelm Funkel in de loop der jaren een goed gevoel van de juiste wissel ontwikkeld. De coach uit Düsseldorf heeft 70  wissels gedaan in de afgelopen 24 wedstrijden. Het resultaat hiervan is zes keer een ‘joker’ doelpunt en drie keer een ‘joker’ assist. Bij de gouden wissels waren Takashi Usami met twee doelpunten en Havard Nielsen met drie assists.

Uitkijken

In het moderne voetbal kan elke speler in principe een doelpunt maken. In het geval van Fortuna uit Düsseldorf daarentegen is de taakverdeling zeer overzichtelijk en ouderwets. 26 van de 38 doelpunten van Fortuna staan op naam van de aanvallers. Vooral ex-Kiezkicker Rouwen Hennings (acht doelpunten) en Benito Raman (acht doelpunten) zijn gevaarlijk in het strafschopgebied. Ook Takashi Usami (vier doelpunten) zal Lasse Sobiech en co in de gaten moeten houden.

Een speler maakt het verschil

Hij is niet alleen de topscorer van de Fortuna, maar ook duidelijk de man van de belangrijke doelpunten. Wanneer Rouwen Hennings scoort, neemt de kans op succes voor Düsseldorf aanzienlijk toe. Vier van zijn acht goals waren doorslaggevend voor het team. Vooral in de begin stadia van het seizoen was de voormalige FCSP spits garantie voor punten. Tegen Erzgebirge Aue (2e speeldag), SV Sandhausen (4e speeldag) en onze Kiezkickers (8e speeldag) zorgde Hennings voor drie punten voor Fortuna.

Bron: www.fcstpauli.com