Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP en Pinkstinks stellen regels op tegen seksistische reclame

FC St. Pauli heeft – in samenwerking met protestorganisatie Pinkstinks – een reeks regels opgesteld om het seksisme uit het stadion te krijgen. De brochure richt zich op de eerste plaats naar reclamepartners en sponsors van de club en definieert de kenmerken van een seksistische advertentie. Tegelijkertijd is het initiatief voor FCSP ook een verplichting om in de toekomst als club nog duidelijker en consistenter te zijn ​​voor een kleurrijke en tolerante wereld. Dit initiatief zorgt ervoor dat FC St. Pauli als eerste club in Duitsland een duidelijke rode kaart toont aan marketing dat gebruik maakt seksuele discriminatie.

De richtlijn bevat drie duidelijke en gemakkelijk te begrijpen criteria, die in de brochure worden uitgelegd en duidelijk worden gemaakt aan de hand van concrete voorbeelden. In de toekomst zal reclame – waarin mensen worden afgebeeld als seksuele voorwerpen, bepaalde rollen worden toegewezen op basis van hun geslacht of reclame dat een beeld geeft van bovengeschiktheid / ondergeschiktheid door geslacht uit het stadion – verboden worden. De criteria’s zijn ontwikkeld door Pinkstinks activist en advocaat dr. Berit Völzmann, die hiervoor de Marie Elisabeth Lüders Prijs 2015 van de Duitse Vereniging van Advocaten ontving.

“We verheugen ons zeer op dit project, niet alleen omdat we Pinkstinks voor ons hebben gewonnen, maar vooral omdat de actieverbintenis tegen seksisme en homofobie de club verbindt met onze actieve schare fans”, aldus voorzitter Oke Göttlich. “Voor ons als club was het belangrijk nog eens nadrukkelijk duidelijke en begrijpelijke regels tegen seksisme in het stadion op te stellen die in de toekomst voor onze sponsors zullen gelden. Daarnaast willen we de discussie bij alle bezoekers van ons stadion opnieuw aanwakkeren, omdat we ook bij FC St. Pauli de thema’s seksisme en homofobie in het spanningsveld willen . Wij moeten als deze bijzondere heterogene stadsgedeelte – ondanks de duidelijke bepalingen in ons stadion regelgeving – het signaal tegen uitsluiting en devaluatie van mensen blijven zenden. Deze stap van duidelijke communicatie is erg belangrijk voor ons – goed wetende omdat wij ons engageren – we bijzonder kwetsbaar zijn voor mogelijk fouten. Dat is een stimulans. ‘

Dr. Stevie Schmiedel, CEO van Pinkstinks: “Het voetbalstadion is vaak een vruchtbare voedingsbodem voor seksisme en marketing. Met duidelijke regels achter, voor en onderaan de reclameborden, kan FC St. Pauli nu zelf kiezen wat er in het stadion kan en wat niet. We hopen dat meer sportclubs en bedrijven dit progressieve voorbeeld van St. Pauli zullen volgen om beetje bij beetje seksisme uit het openbare leven te bannen. ”

Decennialang staat FC St. Pauli niet alleen ​​voor voetbal, maar ook voor tolerantie en respect voor elkaar. Rond de club zetten zich veel groepen in om ervoor te zorgen dat iedereen zich veilig, geaccepteerd en gerespecteerd voelt.

Pinkstinks Duitsland eV engageert zich – als een feministische protestorganisatie – al vele jaren met succes tegen seksisme in de reclame. Sinds 2017 verzamelt Pinksticks systematisch discriminerende inhoud van de reclame via het platform www.werbemelder.in , Een Duitslandwijd montorings-project dat gefinancierd wordt door het ministerie voor familie, senioren vrouwen en jeugd.

Bron : www.fcstpauli.com