Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “We hebben echt alles gedaan voor de overwinning”

Na de 90 minuten durende turbulente wedstrijd – bij ijzige temperaturen – zette FC St. Pauli Holstein Kiel met 3-2 opzij. Op de persconferentie na de wedstrijd gaven de twee hoofdtrainers Markus Anfang en Markus Kauczinski hun mening over de afgelopen 90 minuten.

Na de last-minute overwinning bij Millerntor vatte gastcoach Anfang de prestaties van zijn team samen: “We speelden een heel goede wedstrijd, vooral in de eerste helft. We hadden meer dan 60 procent balbezit en stonden terecht op de voorsprong “, zei de coach van de ooievaars. “In de 2e helft hadden we de 1-3 kunnen maken, dat is niet gelukt en dat is jammer voor ons. We worden momenteel bestraft voor de elke fout die we maken. ” De goede prestatie van de Kieler was dus uiteindelijk niet genoeg voor puntgewin. Toch keek de trainer tevreden terug: “Mijn jongens speelden echt goede voetbal, op het einde was dit niet genoeg voor een gelijkspel. Nu is het tijd om je mond af te vegen. Ik hoop dat de jongens zich binnenkort weer belonen. ‘

Markus Kauczinski reageerde op de sterke inhaaljacht van zijn spelers: “We begonnen goed aan de wedstrijd, toen krijgen we direct het doelpunt tegen en verloren de pedalen. De doelpunten vallen waar ze niet mogen vallen, we zagen er hier niet goed uit “, analyseerde de coach de openingsfase.” Daarna hebben we geen remedie gevonden. Vooral de dingen die het moesten brengen, waren er niet in de eerste helft. Dat zei ik ook tegen de jongens. “Op het einde had FCSP het betere einde dankzij een gepassioneerde slotfase en kon de drie punten veilig stellen. De hoofdcoach zag het ook zo: “In de tweede helft hebben we goed gespeeld en hadden we meer grip op de wedstrijd. Kiel verdedigde ook goed. Na de rust werd het een echte derby, en toen hebben we de stoot kunnen plaatsen die de wedstrijd in ons voordeel besliste.We wilden op het einde gewoon winnen en we hebben er alles voor gedaan. Zo konden we onze fans vandaag een overwinning schenken.”

Bron: www.fcstpauli.com