Mannen FCSPFCSP draait de wedstrijd 3-2, winst in Noord derby

25 februari 2018by FCSP Belgium

Het was een heel bijzondere wedstrijd in het met 29.546 toeschouwers uitverkochte Millerntor. De FC St. Pauli versloeg – in een achtbaan wedstrijd – uiteindelijk Holstein Kiel met 3-2 (rust 1- 2). Richard Neudecker zette onze Kiezkickers op voorsprong (11), maar de bezoekers kwamen terug via doelpunten van Kingsley Schindler (14) en Marvin Ducksch (19). Op het einde zorgden opnieuw Neudecker (74.) en Christopher Avevor alsnog voor een happy-end voor FCSP.

“Verander nooit een winnend team”. Deze oude voetbalwijsheid wilde onze technische staf onder leiding van hoofdtrainer Markus Kauczinski ook niet veranderen. Na overtuigende prestaties in de 0-0 tegen 1. FC stuurden Nürnberg en de 1-0 overwinning bij FC Ingolstadt startte onze coach voor de derde keer op rij met dezelfde formatie. In een prachtige derby-achtergrond floot scheidsrechter Felix Brych de wedstrijd op gang.

Na enkele minuten aftasten legden beide teams als snel hun intenties op tafel. Aziz Bouhaddouz kon de bal aannemen en zijn schot – met de linkervoet – belandde op de paal, maar Richard Neudecker kon de rebound tegen de netten schuiven, FCSP al vroeg op voorsprong (11). De FCSP extase bij de merendeel van de 29.546 toeschouwers op de tribune was echter van korte duur. Na een fout van Lasse Sobiech op David Kinsombi -net binnen het strafschopgebied- schoot Kingsley Schindler de daaropvolgende strafschop beheersd binnen (14). Nauwelijks bekomen van de klap deelde de ooievaars een volgende klap uit: Huurling van St. Pauli Marvin Ducksch werd bediend door Aaron Seydel, zette zich door tegen Avevor door en prikte het leer onder Robin Himmelmann door, 1-2(19).

Door deze snelle omschakeling waren onze jongens van FCSP volledig van de rol. De 1-2 hakte er diep in en FCSP was duidelijk aangeslagen door de euforisch spelende ploeg uit Kiel. Dominic Peitz vuurde een op het eerste zicht ongevaarlijk veilige schot op doel, maar via Sobiech sprong de bal naar Ducksch, wiens dubbele poging onschadelijk werd gemaakt door Himmelmann met een grote reflex (33 ‘). De redding van de Robin zorgde voor een kleine wake-up call bij de Kauczinski Elf. Een kopbal van Sobiech (37′) en een vrije trap van doelpuntenmaker Neudecker (45’) gaf de burger moed voor de 2e helft.

Natuurlijk moesten de Kiezkickers na de pauze meer risico’s nemen om de achterstand ongedaan t maken. Bij alle inspanningen van FCSP ontbrak het dikwijls aan de laatste pas of stond er een been in de weg. Holstein kreeg veel kansen in de omschakeling om de definitieve doodslag toe te dienen, echter Robin stond in de 2e helft steeds ter plaatse, Robin weerde de bal van Patrick Herrmann (50e), Seydel dacht lang na voor een halflege doel en tilde de bal in de armen van Himmelmann (62) en Avevor redde een schot van Schindler (71).

In de laatste fase kwamen de Kiezkickers alsnog terug door de eersteklas ondersteuning van het publiek. Eerst stiftte Aziz Bouhaddouz de bal naar Richard Neudecker, die de bal meteen op de pantoffel nam en staalhard in de winkelhaak trapte (74.). FCSP wilde meer en drong aan voor het winnende doel. Op het einde was er nog een corner voor FC St. Pauli, Neudecker sneed de bal scherp voor doel, waar Avevor de 3-2 staalhard tegen de netten kopte (89.). Daarna was het voorbij. FCSP was de winner van de Noord Derby. Proost en met veel goesting uitkijken naar volgende week.

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig (46. Flum), Dudziak – Sobota, Neudecker (90.+1 Ziereis) – Bouhaddouz, Allagui (62. Schneider)

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Holstein Kiel

Kronholm – Herrmann, Schmidt, Czichos, van den Bergh – Kinsombi – Schindler, Peitz, Drexler, Seydel (66. Mühling), Ducksch (85. Lenz)

Cheftrainer: Markus Anfang

Doelpunten: 1:0 Neudecker (11.), 1:1 Schindler (14., FE), 1:2 Ducksch (19.)

Gele kaarten: Nehrig (5. Gelbe Karte) / Czichos, Peitz, van den Bergh

Scheidsrechter: Dr. Felix Brych

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE FANCLUB?

OVER FCSP BELGIUM

Welkom bij de Belgische officiële supportersclub van FC St Pauli. Onze eerste bedoeling is alle fans verzamelen en gezamelijk met auto's naar uitwedstrijden van onze Kiezkiekers te gaan. Iedereen is bij ons welkom maar open moet staan voor de mening:
- Anti Nazi's
- Vluchtelingen welkom
- Tegen Racisme
- Tegen Fascisme
- Tegen Homofobie

Inschrijven nieuwsbrief

Je gegevens worden beschermd onder voorwaarden GPDR

Twitter

@FCSP_Belgium - 19 uur

Bezoekster van onze website Erica heeft ons opmerkzaam gemaakt over de website "De gids voor online veiligheid voo…

@FCSP_Belgium - 20 uur

Mats ... 😍😍😍😍

@FCSP_Belgium - 21 uur

🎤 Kauczinski:"We willen verder wedstrijden winnen en zien wat er dan gebeurt" #fcsp…

INSTAGRAM

Alle rechten voornbehouden © copyright aan desbetreffende eigenaars. Foto's dienen ter illustratie