Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Weetjes over tegenstander Holstein Kiel

Na de 0-1 winst bij FC Ingolstadt wacht op zondag – 25 februari 2018 13u0 –  de volgende tegenstander van de top 5  op onze Kiezkickers. Nu is Holstein Kiel te gast op Millerntor. We hebben van tevoren ‘de ooievaars’ van dichterbij bekeken en een aantal cijfers, gegevens en feiten zoals gebruikelijk verzameld.

De puntendeler

Al 10 wedstrijden wacht KSV op een driepunter. De laatste overwinning voor Kiel was op 5 november 0-3 bij Dynamo Dresden. Sindsdien deelde het team van Markus meestal de punten. Acht keer speelde Kiel gelijk , 2 keer werd er verloren, tegen Sandhausen en Kaiserslautern  telkens met 1-3.

De heren des huis

Aan de andere kant betekenen de vele gelijke spelen ook een positieve serie. De ooievaars zijn thuis al acht wedstrijden ongeslagen. De laatste nederlaag in het Holstein Stadium was op 19 september, een zekere Johannes Flum schoot onze FCSP naar 0-1 overwinning tegen de rivaal uit Sleeswijk-Holstein.

De scorende middenvelder

De KSV heeft met Dominik Drexler een gevaarlijkste middenvelder in hun gelederen. Tien doelpunten vanuit 41 schoten op doel is een sterk quotum voor de 27-jarige. Daarnaast staan er ook nog eens zeven assists op zijn naam, waardoor hij de beste leverancier van de ooievaars is. Zo heeft de inwoner van Bonn in de tweede divisie na 22 wedstrijden voor Kiel al dubbel zoveel punten gescoord als Sandhausen en Greuther Fürth in 33 wedstrijden.

De spits

De meeste doelpuntpogingen van de 2e Bundesliga gaan naar de huurling van FCSO Marvin Ducksch. De 23-jarige heeft al 93 keer op doel geschoten. Met zijn twaalf doelpunten en zes assists is hij ook de topscorer van het Kiel-offensief. De ooievaars hebben met 43 doelpunten de op één na beste aanval in de competitie, alleen Nürnberg deed beter (46).

Het controle duo

Een Kiel centrum-verdedigingsduo heeft de meeste balcontacten in de competitie. Dominik Schmidt (1559) en Rafael Czichos (1552) leiden deze statistieken in de tweede divisie. Kapitein Czichos heeft ook de meeste passes naar eigen teamgenoten op zijn naam. Met 1035 wedstrijden is hij ook de enige speler in de competitie die het al duizendtal kon kraken.

De kaarten zondaars

Met 55 gele, twee geelrode en een rode kaart staat Kiel op de laatste plaats in de Fair Play Tabel. Alleen SSV Jahn Regensburg heeft een gele kaart meer, maar heeft een rode kaart minder op zijn conto. Onze Kiezkickers blijven het fairste team in de competitie met slechts 32 gele kaarten.

De eenzijdige

De Kieler-ooievaars spelen dit seizoen veel over de rechterkant. Slechts 79 voorzetten kwamen van de linkerkant, aan de overkant, die meestal wordt gezet door Kingsley Schindler, komt men aan 135 voorzetten. In het midden zoeken de vleugelspeler meestal naar Marvin Ducksch, die vaak heel dicht op het niveau van de laatste vier beweegt of zelfs tussen de centrale verdedigers speelt. Al 74 keer werd Kiel teruggeroepen vanwege buitenspel, daarmee is Kiel ook koploper.

De constanten

De Kiel hebben tot nu toe nauwelijks last gehad van blessures van basisspelers. Kenmerkend hiervoor is dat alleen al 16 spelers – in alle 23 seizoenwedstrijden – minstens 20 keer in de selectie zaten, inclusief alle topscorers. Ter vergelijking: bij FC St. Pauli zijn er slechts acht spelers, die 20 selecties hebben behaald.

Bron : www.fcstpauli.com