Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:”Nu is het tijd om de standvastigheid te vinden”

Op zondag 25 februari ontvangt FC St. Pauli KSV Holstein voor de eerste derby op Millerntor sinds meer dan tien jaar. Hoofdtrainer Markus Kauczinski besprak op de persconferentie voor de wedstrijd over de derde plaats van de club uit Sleeswijk-Holstein, de huidige personeel situatie en het wedstrijdplan van zijn Kiezkickers.

“Dit is de eerste Noord Derby voor mij, ik kijk er naar uit. Ik denk dat iedereen er naar uitkijkt “, opende Kauczinski de persconferentie voor de verzamelde pers. Als voorbeschouwing op de wedstrijd in Millerntor gaf hij mee: “Onze prestaties zijn onlangs zeer positief geweest. Maar we weten ook dat met Kiel een team komt dat speelt voor promotie. We willen onze sterktes inbrengen, goed verdedigen, maar ook de bal rondspelen. ”

Na de hamstringblessure kon Cenk Sahin eindelijk weer mee trainen met het team. De coach verklaarde over  de huidige personeelssituatie: “Cenk heeft deze week weer getraind, of het al genoeg is voor een plaats in de selectie, zal ik de komende dagen over beslissen. De operatie van Clemens Schoppenhauer ging goed. “De centrale verdediger – die vrijdag zijn 26ste verjaardag vierde – had opnieuw voor de wedstrijd in Ingolstadt zijn schouder uit de kom en zal de rest van het seizoen missen.

Bij een andere personeelsvraag antwoorde Kauczisnki: “Yiyoung Park zal zondag spelen. Hij heeft in de recente wedstrijden goed gepresteerd en ik kan geen enkele verklaring geven om hem niet op te stellen. Tegen Nürnberg (0-0) en Ingolstadt (0-1) verving de Zuid-Koreaan de geblesseerde rechtsback Luca Zander.

Uit de afgelopen 2 wedstrijden behaalde onze Kiezkickers punten, die nu 31 punten op hebben. Zes punten minder dan Kiel- die op een degradatie/promotie plaats staan- en zeven punten meer dan de 16e en degradatieplaats staande Greuther Fürth. “In deze competitie, kan alles heel snel gaan. Als we vorige week verloren hadden, zouden we nu negen punten achter Kiel staan. Dat gaat me allemaal een beetje te snel”, zei de hoofdcoach toen hem werd gevraagd of de blik nu weer omhoog kon worden gedraaid. “Elke wedstrijd is belangrijk, dus ik heb het moeilijk met de term ‘de weg wijzen’. Dingen nemen hun tijd en we zijn op de goede weg. We hebben laten zien wat we kunnen en dat we een gevaarlijke tegenstander zijn. Nu is het tijd om de standvastigheid te vinden. ”

Om de recente resultaten te bevestigen is een stabiele prestatie vereist tegen een aanvallende tegenstander. De ooievaars hebben op de één na sterkste aanval in de competitie met 43 doelpunten. “Kiel is een goed samengegroeid team en speelt een goed seizoen. maar dat is niet verwonderlijk, “zei Kauczinski:” Het is niet de eerste keer dat een promovendus die samen is gebleven, een goede ronde kan spelen op basis van automatisering en euforie. Het laat alleen maar zien hoe belangrijk continuïteit is. Daar tegen willen we ingaan. Ik verwacht een speciale sfeer, en dat is waar voetbal en mensen voor leven. ”

Bron: www.fcstpauli.com