Volgende wedstrijdSpeeldag 15 : 1FC Nürnberg – FC St. Pauli/28 november 2021/Max-Morlock-Stadion

Kauczinski:”Het gevecht in Ingolstadt was belangrijk”

Na de 1-0 overwinning van zijn troepen bij FC Ingolstadt keek hoofdtrainer Markus Kauczinski terug naar de belangrijke overwinning. Bij de oude werkgever van Kauczinski konden onze Kiezkickers de volle buit mee naar huis nemen, vanzelfsprekend tevreden analyseerde de 47-jarige de afgelopen wedstrijd van zijn troepen.

Het was waarschijnlijk de mooiste actie van de wedstrijd die leidde tot een 0-1 winst bij Ingolstadt. Waldemar Sobota bediende Richard Neudecker, die op zijn beurt de doelpuntenmaker Sami Allagui (30.) de kans op een schoteltje aanbood. Niet veel later begon het voetbalwedstrijd op een sneeuwballet te gelijken, wat onze Kiezkicker tot een hartstochtelijk gevecht dwong. “Dit gevecht was belangrijk,” oordeelde hoofdcoach Markus Kauczinski. “We gooiden alles in de wedstrijd en bewezen dat we zo iemand kunnen verslaan.

Al op de afgelopen speeldag op maandagavond – 12 februari 2018 – hield FCSP de promotie-favorieten van 1. FC Neurenberg verdiend op een doelloos gelijkspel. Daarom zag de voetbaltrainer geen reden om zijn startopstelling te wijzigen in Opper-Beieren. “De jongens hebben het goed gedaan en daarom hebben we voor dezelfde opstelling gekozen,” zei Kauczinski, en voegde eraan toe: “Het is belangrijk dat we blijven bewegen.”

De wedstrijd bij zijn oude werkgever was speciaal voor de 47-jarige, maar heeft geen bovenliggende rol gespeeld. “Ingolstadt had het meeste van het spel en de betere momenten in de tweede helft”, analyseerde Kauczinski. “Achter ons liggen moeilijke wedstrijden, die altijd in de andere richting kunnen kantelen. Nu hadden we over een paar momenten geluk aan onze zijde. ”

Bron: www.fcstpauli.com