Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

6e Uitzege ! 0-1 bij Ingolstadt

De zesde uitzege op de 23ste speeldag ! Onze FC St. Pauli is er – in de uitwedstrijd op FC Ingolstadt 04 – in geslaagd de 3 punten huiswaarts te nemen. Voor 10.071 toeschouwers in het Audi Sportpark versloegen onze Kiezkickers de Schanzers met 0-1 dankzij een scherpe counter. Sami Allagui (30) scoorde het winnende doelpunt na een heerlijke combinatie met Sobota en Neudecker.

Met het positieve gevoel van het 0-0 gelijkspel tegen 1. FC Nürnberg op de afgelopen maandagavond – 12 februari 2018 – reisden onze Kiezkickers af naar de uitwedstrijd in Ingolstadt. Na een knappe en compacte teamprestatie van onze FCSP hielden ze kandidaat promotie Nürnberg onder controle, het coachingsteam onder leiding van hoofdcoach Markus Kauczinski hield daarom in Opper-Beieren alle vertrouwen aan dezelfde basisopstelling.

Bijna hetzelfde scenario als bij het gelijke spel speelde zich kort na de aftrap vandaag ook af. Sami Allagui kwam na slechts na enkele seconden tot afdrukken en testte meteen Örjan Nyland op zijn kunnen (1.). Als gevolg daarvan tankten FCSP vertrouwen en zocht een manier om compact zijn counterspel uit te spelen. Ondanks het veldoverwicht van de Schanzern was het steeds FCSP die de betere mogelijkheden hadden.

De eerste overtuigende poging van de wedstrijd kwam op naam van kapitein Bernd Nehrig diens linkerschot strandde op Nyland (27). Slechts luttele minuten later werkte onze Kiezkickers een scherpe counter knap af. Over Waldemar Sobota en Richard Neudecker kon Allagui vrijstaand afwerken. De doelpuntenmaker moest de knappe voorzet van Neudecker enkel over de lijn duwen en liet zo de 1500 meegereisde fans volledig uit hun dak gaan (30.). Kort voor rust kwam de thuisploeg bijna op gelijke stand. Maar Robin Himmelmann duwde de oranje bal – het sneeuwde ondertussen in Ingolstadt- na een kopbal van Dario Lezcano langs de goede kant van de paal (43.).

Als gevolg hiervan stonden onze Kiezkickers  bij de rust nog steeds voor, iets wat de Schanzer wilde rechtzetten na de rust. Daarom was FCSP verplicht om in zijn egelstelling te kruipen en compact de 0-1 voorsprong te verdedigen. Omdat de gastheren de pressie verhoogden was FCSP genoodzaakt steeds dieper in zijn eigen helft te kruipen. Onze Paulianer speelden echter zeer geconcentreerd en konden bv. een schot van Christian Träsch afblokken (52).

Al bij al leken de Kauczinski-elf weinig moeite te hebben met de inspanningen van de Bundesliga-degradant. In plaats daarvan kreeg onze Kiezkickers herhaaldelijk de kans om de beslissing te forceren op de counter. Allagui verloor echter het duel met Tobias Schröck (65) en Marvin Matip voorkwam Jeremy Dudziak zijn beslissende pass (84). Daardoor moesten onze FCSP een  zenuwslopende vijf minuten blessuretijd overleven. Maar toen was hij er, het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sven Waschitzki. Uitzege !

FC Ingolstadt 04

Nyland – Levels, Schröck, Matip, Otavio – Träsch (86. Wahl), Morales – Ebert (46. Pledl), Kittel – Hartmann (68. Kutschke), Lezcano

Cheftrainer: Stefan Leitl

FC St. Pauli

Himmelmann – Park, Sobiech, Avevor, Buballa – Nehrig, Dudziak – Sobota (87. Flum), Allagui (80. Mats Møller Dæhli), Neudecker (75. Zander) – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunt: 0:1 Allagui (30.)

Gele kaarten: Matip, Kittel / Sobiech, Nehrig

Scheidsrechter: Sven Waschitzki (Essen)

Toeschouwers: 10.071