Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over volgende tegenstander Ingolstadt

Na het gelijke spel tegen 1. FC Neurenberg hebben onze Kiezkickers maar vijf dagen om zich voor te bereiden op de lange reis naar Ingolstadt. De vormcurve van de komende tegenstander FCI – zaterdag 17 februari 2018 – wijst duidelijk naar boven. We hebben de komende tegenstander FCI van naderbij bekeken en enkele weetjes op een rij gezet.

Gevaarlijk duo

Sonny Kittel is niet alleen de topscorer met acht doelpunten, maar ook beste scorer van de FCI. Acht assists bereidde de aanvallende middenvelder reeds voor. Met een totaal van 16 punten staat Kittel vijfde in de competitie. Samen met Alfredo Morales (vier goals, een assist) is het één van de gevaarlijkste duo’s op het middenveld in de 2e Bundesliga. De tweede beste topscorer van Ingolstadt is spits Dario Lezcano met zes doelpunten.

Sterke vormkromme

De Schanzern begonnen slecht aan het competitie, met vier nederlagen uit de eerste vijf wedstrijden voldeden ze ver aan de verwachtingen. Ondertussen heeft het team van coach Stefan Leitl zijn goede vorm wel gevonden. Van de laatste 14 wedstrijden werden er slechts twee verloren. Echter, de Leitl-Elf wisten na de winterstop in vier wedstrijden slechts één overwinning te boeken, in zijn laatste wedstrijd speelde het 0-0 gelijk in Aue. De FCI glipte van vierde naar vijfde plaats, maar was wel in staat om de kloof  op de ‘degradatie/promotieplaats’ tot drie punten te verkleinen.

Evenwichtige balans

De Schanzer speelde in totaal elf keer tegen FC St. Pauli. FCSP kon tot nu toe 4 keer juichen, FCI drie keer, vier wedstrijden eindigden tot nu toe in een gelijkspel. Het laatste succes van FCSP in het Audi Sport Park ligt al even achter ons, in september 2013 was er een 1-2 overwinning in Beieren. De doelpuntenmakers van dat moment: Fin Bartels en Florian Kringe.

Zekere doelman

In zijn 19 optredens bleef Ingolstadt-doelman Örjan Nyland negen keer ongeslagen. De 27-jarige Noor, die in de zomer van 2015 van Molde FK naar FCI was verhuisd moest tot nu toe zichzelf slechts 17 keer omdraaien. Op de eerste drie speeldagen stond Martin Hansen nog in de FCI-doel, Hansen verhuisde op het einde van augustus naar het Heerenveen.

Mr. Betrouwbaar

Met 23 goals, hebben de Schanzer na Sandhausen (19), de op één na beste verdediger van de 2e Bundesliga. Eén van de garanties van de sterke defensie is de ervaren rot Marvin Matip. De kapitein en oudste Schanzer is een van vijf veldspelers die nog geen enkele minuut – van de maximaal mogelijke 1.980 minuten – gemist heeft.

Actieve recordhouder

Twee recordspelers van de FCI zijn nog steeds actief voor de Schanzer. Captain Marvin Matip heeft de meeste wedstrijden gespeeld met 251 wedstrijden, gevolgd door Moritz Hartmann (211). De spelers die het derde meeste minuten gespeeld heeft voor Schanzer, is hoofdtrainer Stefan Leitl (190).

Bron : www.fcstpauli.com