Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauczinski:” Toen zeiden we : Neem ze dan allemaal”

Na de doelpuntloos gelijkspel tegen de tweede van de 2e Bundesliga uit Nürnberg was onze hoofdtrainer Markus Kauczinski  – dinsdagmiddag 13 februari 2018 – klaar om de vragen van de Hamburgse pers te beantwoorden. Hij vatte de wedstrijd van gisteren nog een samen . Ondanks enkele gemiste kansen wogen de positieve indrukken toch door.

Het was, volgens Markus Kauczinski, “een zeer intense wedstrijd” die toeschouwers zagen op maandagavond in Millerntor. Ondanks de doelpuntloos gelijkspel konden beide teams op zijn minst tevreden zijn met hun prestaties. “Het was een goede prestatie. Het viel op dat het elftal dat wat vorige keer niet goed liep ter harte hadden genomen. Dat was ook goed gezien de reactie van het publiek, “erkende Kauczinski.

De fans stuwden hun team steeds opnieuw naar voren, waar onze Kiezkickers gsiterenavond dat tikkeltje van voor ontbraken. De coach zag het ook zo: “We hadden de wedstrijd kunnen winnen, wat uiteindelijk een beetje jammer is. We hadden een beetje pech, vooral bij de standaardsituaties. Bij de beslissingen voor het doel doet ons beseffen we dat we nog steeds onderweg zijn. ”

Richard Neudecker startte voor de eerste keer sinds de 0-2 winst bij Eintracht Braunschweig in de startelf. Kauczinski sprak woorden van lof voor de 21-jarige de dag na de wedstrijd: “Richy is een voorbeeld van een jonge speler die het verdient. Hij is iemand die altijd alles geeft en ook alles in zijn spel steekt. “Op de linkervleugel moest de normaal centrale middenvelder vaak heel laag gaan staan ​​tegen Nürnberg speler Valentini. Dat was de meer actieve kant van de tegenstander geweest en de jongere had goed gespeeld en zichzelf opgeofferd, “zo lang als zijn voeten hem konden dragen”, zei Kauczinski tevreden.

Naast Neudecker toonde de andere Kiezkicker een aansprekende uitvoering en speelde zich enkele – een aantal goede – scoremogelijkheden aan. Sami Allagui kwam terug in de basisopstelling naast Aziz Bouhaddouz in vergelijking in de wedstrijd tegen Heidenheim. “Sami was vanaf het begin present, had veel kansen. We hebben ze met hem geanalyseerd, ik erken zijn inspanningen die hij tegen Neurenberg heeft getoond. De kritiek neemt hij ook ter harte, ” vatte de coach de goede prestaties van de aanvaller samen:” Als je speelt met twee spitsen, moeten beide werken voor het team en dat deden ze. Daar ben ik ook heel blij mee. ”

Niet alleen uit het spel had FCSP zijn kansen, ook na standaardsituaties waren ze meerdere malen gevaarlijk in het strafschopgebied van Neurenberg. Lasse Sobiech en Waldemar Sobota misten dicht bij het doel van de bezoekers. Dit was deels te danken aan een nieuwe corner nemer: “Ik ben zeer tevreden over de corners van Bernd Nehrig. Hij brengt de ballen heel hard, heel plat, en dat werkte goed. In de training heeft hij al laten zien dat hij het kan. Toen zeiden we: “Kom op, doe het in vervolg zelf,” zei Kauczinski lachend. Een nieuwe optie in het aanvallende spel, waar onze hoofdcoach de komende weken misschien blij mee is. De 47-jarige moest het zonder de geblesseerde Luca Zander tegen Nürnberg stellen. Ook een optreden bij de aankomende wedstrijd in Ingolstadt blijft twijfelachtig, volgens Kauczinski.

Bron: www.fcstpauli.com