Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “We schijten niet in onze broek”

Met de wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg – maandagavond 18 februari 2018 20u30 in Millerntor – start voor onze Kiezkickers de serie waarin ze achtereenvolgens moeten spelen tegen de top 4 van de 2e Bundesliga. Hoewel de Franken afreizen als het sterkste uitwedstrijd elftal in de competitie, ziet FCSP-hoofdtrainer Markus Kauczinski ook redenen waarom de avond zou kunnen eindigen met een succes voor bruin en wit.

Daarvoor kunnen er aanpassingen gebeuren in de startelf. Cenk Sahin is niet beschikbaar vanwege het kleine hamstringblessure in Heidenheim, ook de plaats van Luca Zander is meer dan twijfelachtig. De rechtsback liep tijdens een botsing in training een blauwe plek op in de nek. “Hij is nog steeds zeer beperkt in zijn behendigheid met het hoofd, dus ik neem aan dat hij niet beschikbaar zal zijn” was Kauczinski weinig optimistisch. Mats Møller Dæhli daarintegen is weer kandidaat voor een selectie, na een goede trainingsweek: “Zijn voetbalkwaliteiten kunnen ons helpen gevaar te ontwikkelen, zelfs als hij vanop de bank start.”

Tegen de FCN – na de recente nederlagen naar Darmstadt en Heidenheim – is het tijd voor FCSP om het weer goed te maken. “De laatste prestatie was niet wat wij in gedachten hadden. Nu worden wij uitgedaagd tegen een sterke tegenstander een ​​goede wedstrijd te spelen” Alles is aanwezig voor een aantrekkelijke wedstrijd: Nürnberg wil zich in de koppositie vastbijten en wij willen weg van de degradatie zone: “Het zal een moeilijke wedstrijd worden daar is iedereen zich van bewust. Wij hebben ons een beetje kunnen bevrijden. maar wij weten ook dat elk punt dat we niet halen anderen kunnen inhalen. ”

Waarom de Franken op de tweede plaats staan ​​en de Kiezkickers in het middenveld van de competitie, heeft vooral te maken met de factor “constantie”. “Constante prestaties brengen is de hoogste kwaliteit in het voetbal,” Kauczinski maakt de komende tegenstander – die niet heeft verloren in acht wedstrijden – een indirect compliment en kijkt tegelijkertijd naar zijn team die in dit opzicht nog veel te leren heeft: ” Dit kan je niet alleen op mentaliteit afwikkelen, daarbij hoort ook een tactisch plan. We hebben reeds beheerste en goede prestaties gebracht maar we weten ook dat we niet stabiel genoeg zijn. ”

Voor een geslaagde maandagavond moeten onze Kiezkickers zichzelf opnieuw hun beste kant laten zien. Want naast constante heeft Nürnberg alles wat een top team maakt, “Ze zijn goed voetballend geheel en hebben veel individuele kwaliteiten. Met Mikael Ishak hebben ze één van de topscorers in de competitie in hun rangen, met Kevin Mohwald iemand die doelpunten kan voorbereider en zelf kan maken. De defensie staat zeer stabiel en de successen geven hun vertrouwen. ” Maar de Kiezkickers willen zich niet verstoppen, FCSP heeft zijn kwaliteiten dit seizoen immers meerdere keren bewezen. “We schrikken er niet voor terug, we hebben laten zien dat we voetbal kunnen spelen en gevaarlijk kunnen zijn voor elke tegenstander”, zegt de hoofdcoach het motto voor de avondwedstrijd in Millerntor.

Bron: www.fcstpauli.com