Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Kausczinski: „Ik sta er en moet beslissen”

Op zaterdag – 3 februari 2018 13u00 Heidenheim- staat de tweede uitwedstrijd onder hoofdtrainer Markus Kauczinski op het programma . In de Voith-Arena kon FC St. Pauli nog niet veel halen, dus des te zorgvuldiger was de voorbereiding op de wedstrijd tegen de FCH gedurende de week. Voorafgaand aan de wedstrijd legde de coach uit hoe de sterke Swaben thuis te verslaan zijn.

Eén statistiek voor het duel in Heidenheim, onze FCSP-coach heeft nog nooit verloren bij FCH. Onze FC St. Pauli kon in drie wedstrijden tot nu toe geen enkel punt sprokkelen in Heidenheim. Dat zou op zaterdag moeten veranderen (3.2.), Wanneer het team voor de vierde keer in Heidenheim start. “Er wacht onze een moeilijke wedstrijd tegen een fysiek sterk team. Dat is waar we onze grenzen zullen moeten verleggen, “zei de coach over de volgende tegenstander en voegde eraan toe:” We moeten de korte ruimtes gebruiken die vrijkomen voor snelle tegenaanvallen. Heidenheim is een team dat goed omschakelt en agressief speelt. Maar we zijn goed voorbereid. We willen ook iets goedmaken, de laatste nederlaag heeft ons pijn gedaan. ”

Tegen Darmstadt (0: 1) was het niet genoeg voor de Kiezkickers om punt(en) te behalen. Aan het begin van de trainingsweek waren de benen – zelfs sinds de wedstrijd in Dresden –  nog steeds een beetje moe. “De vrije dag op dinsdag heeft ons goed gedaan. Vandaag is het ons opgevallen dat we niet zo fris zijn als het zou moeten zijn, “zei Kauczinski. Qua personeel had hij goed nieuws: “Lasse Sobiech en Christopher Avevor hebben weer getraind. De laatste hadden we gisteren als voorzorgsmaatregel eruit genomen, maar ze zijn allebei klaar voor actie. Mats Møller Dæhli heeft vandaag weer getraind nadat hij laatste paar dagen gepauzeerd had. Hij zit op het niveau als Philipp Ziereis maar nog geen optie. ‘

De vermoeiende start van de rest van het seizoen zou ook van invloed kunnen zijn op de startende XI in de derde wedstrijd na de winterstop. Naast de terugkeerders zal Kauczinski de frisheid van de jongens in de gaten houden. “Men merkt dat spelers die de eerste wedstrijden gespeeld hebben op het punt komen dat we nieuwe verse krachten moeten inbrengen,” zei onze trainer. Op het centrale middenveld heeft hij in de afgelopen drie wedstrijden al een ander duo gebracht. Hij was zeer tevreden met zowel Jeremy Dudziak en Johannes Flum als Bernd Nehrig. Alles is mogelijk, onze hoofdcoach maakte het duidelijk: “Dat is waar we naartoe willen. Breng de jongens allemaal op gelijke voet. En ik zal daar staan ​​en zal beslissingen nemen. ”

De hoofdtrainer heeft gelijkwaardige alternatieven nodig tegen de FCH. Met Heidenheim wachten een vormsterke tegenstanders, die zijn laatste vier thuiswedstrijden allemaal kon winnen. Kauczinski afsluitend: “Heidenheim is nu heel sterk thuis. Wanneer het gaat over wedstrijd sterkte en fysieke paraatheid is Heidenheim het beste team in de competitie. We moeten onze sterkte inbrengen en daardoor gevaar creëren. We hadden ook volop kansen tegen Darmstadt, maar nu zullen we ze beter moeten gebruiken. ”

Bron: www.fcstpauli.com