Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “De laatste beslissing moet beter zijn”

Geen 24 uur na de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98 blikte onze trainer Markus Kauczinski nog één keer terug naar de wedstrijd. Onze hoofdtrainer was tevreden met de prestaties van zijn team, maar niet met bepaalde beslissingen die zijn team de dag ervoor genomen had, vooral op aanvallend gebied.

“Helaas zijn er van die dagen”, zei hoofdcoach Markus Kauczinski, de dag na zijn eerste nederlaag als hoofdtrainer van FC St. Pauli. “Op het einde waren de jongens moe en ontbrak het aan precisie. Over het algemeen hebben we een goed wedstrijd gespeeld, “voegde de 47-jarige toe. Na de 2-2 tegen Duisburg, de 2-1 tegen Bochum en de 3-1 tegen Dresden scoorde FCSP voor de eerste keer niet onder Markus Kauczinski, maar van een offensief probleem wil de 47-jarige niet horen: “In de laatste vier wedstrijden scoorden we zeven doelpunten. Daar kan ik mee leven. ‘

Volgens Kauczinski is het “geen geheim” dat onze aanvallers – die op dit moment niet kunnen scoren – ontevreden zijn. Hij nam de spitsen -met het oog op de wedstrijd tegen Darmstadt- in bescherming: “Ze hebben goed gewerkt, , ze hebben van voor goed bewogen en zich voor het team ingezet.” Zijn aanvallers mogen niet wanhopen, benadrukte onze hoofdtrainer. “De jongens moeten het doen als een verzekeringsagent: ze moeten hardnekkig blijven proberen.”

Dat er tegen Darmstadt geen doelpunten vielen was volgens Kauczinski vooral omdat zijn spelers bij de vele goede mogelijkheden niet altijd de beste beslissing namen. “In het aanval hadden we veel overtal situaties en goede mogelijkheden. We moeten de uiteindelijke betere beslissingen nemen “, zei Kauczinski, doelpunten maken is net als verdedigen een teamgebeurtenis”.

Over de veranderingen in de startelf ten opzichte van de afgelopen 3: 1 overwinning in Dresden – Clemens Schoppenhauer verving Lasse Sobiech (verharding in de kuit) en Johannes Flum verving Bernd Nehrig (Bank) – gaf Kauczinski mee: “Voor Schoppe was het na zijn lange wachttijd is niet eenvoudig. Hij  had nodig om in de wedstrijd te komen, maar hij loste het netjes op. Hij heeft de afgelopen vier weken vooruitgang geboekt, is zeer leergierig en zal nog beter worden. Flumi en Jeremy Dudziak hebben het goed gedaan en hebben veel gedaan om het spel op te bouwen. ”

Bron: www.fcstpauli.com