Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Kauzcinski:” Op het einde was de pijp uit “

Voor de thuispremière in 2018 was er zondag – 28 januari 13u30 – een kleine nederlaag voor FC St. Pauli. Onze Kiezkickers verloren voor een uitverkocht huis ongelukkig met 0-1 tegen SV Darmstadt 98. De twee coaches Markus Kauczinski en Dirk Schuster hadden een vergelijkbare wedstrijd gezien.

Op de persconferentie na het laatste fluitsignaal waren ze het eens, een gelijkspel op Millerntor zou uiteindelijk eerlijker zijn geweest. Maar het team van coach Markus Kauczinski slaagde er niet in om de vroege achterstand weg te werken. “We begonnen goed aan de wedstrijd, we hadden een goede kans in het begin maar we kregen in de plaats zelf een doelpunt binnen. Daarbij hebben we niet goed verdedigd, de omschakeling werkte niet, maar over het algemeen hadden we een goede eerste helft, goede controle over de bal en een aantal goede kansen, “vatte de coach van Boys in Brown de eerste 45 minuten van zijn ploeg samen.

Na de vroege achterstand gingen onze Kiezkickers 80 minuten hopeloos op zoek naar de gelijkmaker, ook na de pauze wilde de bal niet in de netten. “In de tweede helft hadden we een beetje geluk nodig om te scoren. Aan het einde waren de krachten verdwenen en we hadden we nog een heel goede kans door de kopbal van Richard Neudecker,. De jongens hebben alles gegeven en op het einde ging het licht uit. Een punt zou eerlijk zijn geweest, maar ​​we staan vandaag met lege handen, omdat we niet het minste geluk hadden, “zei Kauczinski.

Gastcoach Schuster trok een vergelijkbare conclusie: “Ik ben heel blij dat we hier de drie punten hebben mogen nemen, hoewel ik niet helemaal tevreden kan zijn met de verdedigende prestaties van mijn team. “Het was vandaag een gelukkige overwinning na een intense wedstrijd, dat mocht verwacht en zo is het ook geweest, beide teams hebben elkaar geen centimeter gegeven. ” De duidelijkere kansen zag Schuster ook aan de thuiskant. “We wisten dat St. Pauli op snelheid zou zijn, maar we konden hen niet afstoppen, een gelijkspel was eerlijker geweest, maar we kijken er natuurlijk naar uit om eindelijk weer een overwinning te vieren. De eerste stap is gezet, “zei de coach van ‘de lelies’ ter afsluiting.

Bron: www.fcstpauli.com