Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

FCSP kan niet scoren en verliest met 0-1

In de eerste thuiswedstrijd in 2018 hebben onze Kiezkickers een bittere nederlaag geleden. De Boys in Brown werden verslagen – voor een 29.546 toeschouwers uitverkocht Millerntor Stadion- door SV Darmstadt 98. De lelies stonden al vroeg op voorsprong door een doelpunt van Joevin Jones (7). Voor de FCSP was er in de wedstrijd genoeg balbezit en doelkansen om te winnen maar het leer wilde er vandaag niet in.

Met de borst vooruit – door het recente succes tegen VfL Bochum (2: 1) en de SG Dynamo Dresden (3: 1) –  vingen onze Kiezkickers de thuiswedstrijd tegen de bezoekers uit Darmstadt aan. FCSP had tenslotte de mogelijkheid om de voorsprong op een degradatieplaats uit te breiden naar tien punten. Onze Hoofdtrainer Markus Kauczinski kon vandaag niet rekenen op Lasse Sobiech (kuitproblemen) en de zieke kapitein Bernd Nehrig. Daarom vierde Clemens Schoppenhauer vandaag zijn debuut en Johannes Flum zijn première als kapitein.

Geen Hells Bells vandaag, maar een minuut stilte om de Holocaust gedenkdag te herinneren. Nadat scheidsrechter Sascha Stegemann de wedstrijd even later op gang floot, begonnen beide teams moedig aanvallend. Sami Allagui duwde het leer in de loop van Cenk Sahin, die met zijn zwakkere rechtervoet (6) net langs schoot. 30 seconde later deed Joevin Jones voor hoe het wel moest, van op 30 meter schoot hij staalhard laag binnen (7 ‘).

De Kauczinski-Elf probeerde onmiddellijk een snelle antwoord te vinden. Na een voetballende samenspel tussen Jeremy Dudziak en Aziz Bouhaddouz – door de hele helft van de Darmstadt -slaagde Aziz er niet in om Daniel Heuer Fernandes te verslaan (11). De lelies waren natuurlijk tevreden met het tussenstand en concentreerden zich volledig op het defensieve werk, ze maakte de ruimtes meteen dicht. FCSP had dan wel 58% balbezit en een doelpoging verhouding van 10 tegen 1, FCSP slaagde er niet in één van de kansen te verzilveren. Ook Allagui faalde vlak voor rust om Heuer Fernandes te verslaan (45 + 1). Ruststand 0-1

Ook na de rust moest FCSP geduld blijven hebben. Darmstadt bleef in zijn egelstelling en gaf geen enkel cadeau weg. Onze Kiezkickers bleven uiteraard proberen. Eerst zocht Bouhaddouz met een flank bij de tweede paal Allagui te bereiken, doch Fabian Holland kon in uiterste nood nog in hoekschop keren (57.). Aansluitend dribbelde Dudziak zich tot de achterlijn door maar de kopbal van Allagui eindigde door een redding van Heuer Fernandes (59.). Plotseling doken ‘de Leies’ gevaarlijk op voor het doel, Peter Niemeyer kon na een hoekschop vanop 5 meter afdrukken op goal maar Robin Himmelmann redde knap (62.).

Met deze gelegenheid ging Darmstadt wat aanvallender voetballen maar mistte net als FCSP de precisie in de laatste pas. Na een voorzet van Waldemar Sobota bewees de ingevallen Richard Neudecker zijn kopbal kwaliteiten maar de doelman van Darmstadt redde knap onder de lat (75.). Kort voor het einde probeerde het trainersteam alles op niets met de inbreng van Jan-Marc Schneider voor Clemens Schoppenhauer . maar op het einde bleef het voor FCSP op een fustrende en bitter 0-1 thuisnederlaag.

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Avevor, Schoppenhauer (84. Schneider), Buballa – Flum, Dudziak  – Sahin (56. Diamantakos), Allagui (70. Neudecker), Sobota – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

SV Darmstadt 98

Heuer Fernandes – Großkreutz, Sulu, Brégerie, Holland – Niemeyer, Medojevic – Kempe, Ji (67. Rosenthal), Jones (38. Sirigu) – Platte (78. Boyd)

Cheftrainer: Dirk Schuster

Doelpunten: 0:1 Jones (7.)

Gele kaarten: Zander / Jones, Kempe

Scheidsrechter: Sascha Stegemann (Niederkassel)

Toeschouwers: 29.546 (uitverkocht)