Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander SV Darmstadt 98

Na de openingszege op Dynamo Dresden, moeten onze Kiezkickers alweer snel aan de bak: slechts 63 uur na het laatste fluitsignaal in Dresden staat – zondag 28 januari 2018 om 13u30 – de volgende wedstrijd al op het programma. FCSP speelt dan de thuiswedstrijd tegen SV Darmstadt 98. Zoals gewoonlijk beken we enkele feiten van dichtbij.

Opening spel afgebroken

Op woensdagavond – 24 januari 2018 – begon SV Darmstadt 98 tegen 1. FC Kaiserslautern aan het 2e gedeelte van het seizoen. Bij de score van 0-0 was het rust. Tijdens die rust werd de wedstrijd afgelast vanwege een medische noodsituatie bij Kaiserslautern hoofdcoach Jeff Strasser, die moest overgebracht worden naar een ziekenhuis in Darmstadt. Een hartaanval werd gelukkig uitgesloten tijdens het onderzoek, Strasser is ondertussen weer beter. Wanneer de wedstrijden wordt overgespeeld is nog niet bekend. Maar het is duidelijk dat de wedstrijd de volle 90 minuten zal duren. De DFL-richtlijnen bepalen immers dat een wedstrijd op dezelfde locatie moet worden herhaald als deze voortijdig is afgebroken zonder de schuld van beide teams.

De terugkeer van Schuster

Na zes speeldagen stond SV Darmstadt 98 nog als tweede achter Holstein Kiel. Daarna volgden 11 zegeloze wedstrijden. De nederlaag bij Erzgebirge Aue aan het einde van de eerste ronde  aan het einde van de heenronde was er te veel aan want uiteindelijk rolde toch het hoofd van coach Thorsten Frings. Darmstadt nam Dirk Schuster – die destijds rechtstreeks van derde Liga naar de Bundesliga was gepromoveerd in de dugout van de 98 – terug. In het debuut van Schuster speelde ‘de lelies’ vóór de winterstop gelijk bij SpVgg Greuther Fürth (1: 1).

Kwintet komt, trio gaat

Vóór de openingswedstrijd tegen Kaiserslautern had Darmstadt vier nieuwe spelers ingezet. Zo wisselde Joevin Jones (Seattle Sounders) en Slobodan Medojević (Eintracht Frankfurt) definitief naar de Bollenfalltor, Baris Atik (TSG 1899 Hoffenheim) en Romain Brégerie (FC Ingolstadt) kwamen op huurbasis tot het einde van het seizoen. Op vrijdagochtend – 26 januari 2018 – kondigde de club ook de huur van Dong-Won Ji (FC Augsburg) aan. In ruil daarvoor vertrokken  met Jamie MacLaren (verhuur aan Hibernian FC), Ruibao Hu (terug naar Vejle BK) en Hamit Altintop (transfervrij) drie spelers. Altintop verliet ‘de lelies’ kort na de jaarwisseling op eigen verzoek.

Effectieve lelies

In de eerste helft van het seizoen hebben de Darmstadt in totaal 142 schoten (plaats 16 in de schoten rangschikking) gemaakt op het doel van de tegenstander. Hierbij werden 28 doelpunten gemaakt, waardoor het in termen van afwerking een sterke 19,7 procent behaald werd behaald. Vooral na de pauze, werkt de afwerking geweldig, 19 keer juichten de lelies , slechts negen keer voor de rustperiode.

Zelden nul gevoel

De lelies zijn er tot nu toe maar 2 keer in geslaagd de nul te spelen. Op de seizoensopener tegen Fürth (1: 0) en in de thuiswedstrijd tegen onze Kiezkicker (3: 0) op de derde speeldag kon SVD-keeper Daniel Heuer Fernandes de nul houden. Sinds de thuiswedstrijd in augustus wachten de lelies tevergeefs op de derde nul-wedstrijd.

Vaak, maar sterk na achterstand

In 15 van de 18 van de afgelopen wedstrijden kwam Darmstadt op achterstand, geen andere team dat zo vaak op achterstand kwam. Maar uiteindelijk gingen maar zeven wedstrijden verloren. Twee keer konden ‘de lelies’ zelfs winnen : MSV Duisburg (2: 1-0: 1) en Arminia Bielefeld (4: 3-0: 1 en 1: 2), zes keer speelde ze gelijk.

Tegendoelpunten op standaardsituaties

Vooral bij standaardsituaties heeft Darmstadt tot nu toe grote problemen. 13 van de 29 doelpunten werden toegegeven na een vrije trap, acht doelpunten vielen na een hoekschop – dit is de hoogste aantal van alle 2e Bundesliga.

Veel geel, geen rood

Een totaal van 278 fouten beging SV Darmstadt 98 tijdens de eerste 18 speeldagen. 46 keer gaf de scheidsrechter een gele kaart, dat is het hoogste van de gehele 2e Bundesliga. Maar: Darmstadt is het enige team dat in het huidige seizoen nog geen rode kaart kreeg.

Bron: www.stpauli.com