Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP wint in Dresden. Eindstand : 1-3 !

De geslaagde officiële première in 2018! Onze Kiezkickers behaalde vanavond – donderdagavond 25 januari 2018 – de 2e overwinning op rij. Voor de 28.706 toeschouwers in het DDV Stadion in Dresden versloeg FCSP SG Dynamo Dresden met 1-3. Sobota (8., 82.) en Richard Neudecker (71.) waren de doelpuntenmakers voor onze Boys in Brown. Lucas Röser scoorde vlak voor tijd de eerredder (88.). 

Na meer dan een maand winterstop, een trainingskamp in Spanje en intensieve trainingen wilden onze Kiezkickers de vruchten van het harde werk van de afgelopen weken plukken. Voor Markus Kauczinski was het de derde wedstrijd aan het roer van FCSP. Vergeleken met de laatste competitie wedstrijd tegen VfL Bochum (2: 1) kon onze trainer terug rekenen op Bernd Nehrig (enkelblessure) en Aziz Bouhaddouz (rode kaart). Bovendien keerde Jeremy Dudziak terug in de basis in de positie voor de verdediging.

Bij beide teams was duidelijk de euforie van het begin van de terugronde te bemerken en ze wilden beide met een overwinning in de eerste competitieve wedstrijd van 2018 starten. Na enkele pogingen aan beide zijden was het toch FCSP die al snel de netten vond. Luca Zander zette het leer naar de ander kant van het veld waar Waldemar Sobota in één tijd de bal op de pantoffel nam en staalhard binnen schoot en de 2500 mee gereisde fans van FC St Pauli in extase voerde (8). Vlak daarna hadden onze Kiezkickers unieke mogelijkheden om tot twee keer toe op 0-2 te komen.

Eerste liep Nehrig dwars door de defensie en dwong Dynamo-doelman Markus Schubert tot een klasse parade. Op de daaropvolgende hoekschop van Cenk Sahin kon Christopher Avevor vanop 3 meter koppen maar met een dosisgeluk kon de 19-jarige SGD keeper met een reflex redden (10). Vervolgens viel de wedstrijd stil, onze bruin-witte wachtte af en Dresden vond geen voetballende oplossingen. In plaats daarvan probeerden de Saksen het vanaf de tweede rij: Paul Seguin (31) leek daar in te slagen, maar Robin Himmelmann tikte knap de bal onder de lat uit (33). Meteen het laatste wapenfeit in de eerste helft.

Zelfs na de pauze was het concept van het Kauczinski-team duidelijk: de Boys in Brown speelde in een compacte formatie, waartegen Dynamo geen middel leek te vinden. Onze Kiezkicker  miste aanvankelijk de laatste precisie in de omschakeling. Maar na een van de vele hoekschoppen veroverde Luca Zander het leer en stormde richting doel van Dresden. Hij speelde Bouhaddouz aan diens finish werd nog geblokkeerd, maar de Kiezkickers kregen opnieuw de kans aangeboden: Sobota sneed door het strafschopgebied en zette voor waar invaller Richard Neudecker de bal over de lijn duwde (71.).

In de slotfase was het spel met de 0-2 voorsprong achterin natuurlijk perfect voor onze jongens. terwijl Sobota zijn topprestatie bekroonde met een tweede doelpunt. Eerst anticipeerde hij op een pas van de tegenstander en schoot van dichtbij de 0-3 tegen de netten.Onze buitenspeler was vandaag eenvoudig niet af te stoppen (82.). De wedstrijd leek beslist, maar Dresden deed op het einde nog wat terug. Lucas Röser scoorde de 1-3 (88e) maar de bruin-witte overwinning kwam niet meer  in gevaar.

SG Dynamo Dresden

Schubert – Seguin, Franke, Ballas, Heise – Konrad (74. Röser) – Horvath (55. Duljevic), Benatelli (79. Aosman), Hauptmann, Berko – Mlapa

Cheftrainer: Uwe Neuhaus

FC St. Pauli

Himmelmann – Zander, Avevor, Sobiech, Buballa – Nehrig (83. Park), Dudziak (72. Flum) – Sahin, Allagui (67. Neudecker), Sobota – Bouhaddouz

Cheftrainer: Markus Kauczinski

Doelpunten: 0:1 Sobota (8.), 0:2 Neudecker (71.), 0:3 Sobota (82.), 1:3 Röser (88.)

Gele Kaarten: Berko, Hauptmann, Konrad / Dudziak

Scheidsrechter: Deniz Aytekin (Nürnberg)

Toeschouwers: 28.706

Bron : www.fcstpauli.com