Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “Genoeg getraind, het elftal staat in vuur en vlam”

Eindelijk rolt de bal weer in de 2e Bundesliga ! Onze Kiezkickers starten – op donderdagavond 25 januari 20u30 – met een uitwedstrijd bij Dynamo Dresden aan de tweede helft van het seizoen 2017-2018. Op de persconferentie voor de wedstrijd sprak coach Markus Kauczinski over de ontwikkeling van het team en de komende opdracht.

“We kunnen uitkijken naar een hete wedstrijd. Iedereen kent de sfeer in Dresden , hierop zijn we voorbereid,” Kauczinski opende de persconferentie. Op personeelgebied komt de competitie wedstrijd voor sommige spelers van FCSP nog te vroeg. In aanvulling op de lange termijn geblesseerde Ryo Miyaichi, Christopher Buchtmann en Marc Hornschuh zijn ook Philipp Ziereis, Mats Møller Dæhli en nieuwkomer Thibaud Verlinden niet beschikbaar. “Mats vandaag was er niet, hij heeft bij de belasting van de laatste dagen iets gevoeld. Maar dat is normaal, hij heeft een nog kleine infectie en daarom doet dit er niet toe. Bij Thibaud Verlinden is hetzelfde probleem. Hij heeft na zijn verrekking vandaag opnieuw meegetraind, maar ook voor hem komt de wedstrijd te vroeg”, zei de hoofdtrainer.

De bij de trainingskamp met een sinus-infectie uitgevallen Christopher Avevor kon weer twee trainingen meemaken en is dus voor de wedstrijd in Dresden een optie – net zoals Maurice Litka, Cenk Sahin en Luca Zander, die zijn -na infecties of adductorenproblemen – weer beschikbaar. De 47-jarige maakte ook zijn beslissing over de keeperspositie bekend: “We spraken met de keepers, Robin Himmelmann zal de competitie ingaan als nummer 1, Philipp Heerwagen is onze nummer twee.”

Tijdens de winterstop, inclusief de tiendaagse trainingskamp in Spanje, maakte de trainer van de gelegenheid gebruik om intensief met het team samen te werken. De focus lag op het ontwikkelen en inspelen van een gemeenschappelijk spelsysteem: “Dit is niet noodzakelijk mijn eigen idee, maar wat ik denk dat het beste bij het team past.” We zijn nu drie weken verder, dat was de tijd die we hadden Dat was niet veel, toch heeft het team veel goed opgenomen. ” Op welke gebieden hij precies vooruitgang wilde zien, legde de coach uit: “We werken aan veel kleine dingen, in het positiespel, over individuele beslissingen, over agressiviteit bij het begin.”

Dit zijn allemaal kleine stukjes van de puzzel, Dit zijn de punten waarop het donderdag op aankomt. Vóór de ontmoeting met Dynamo Dredsen, werkte het team goed. “De jongens hebben super gewerkt. Geen team weet precies waar hij aan toe is. De resultaten in de voorbereiding werpen veel rook op en tellen op het einde niet meer. Dresden is zeker in de combinatie. Het is een team waartegen je veel geduld nodig zal hebben,” zei de Coach, die er uiteindelijk aan toegevoegde: “We hebben genoeg getraind, het team staat in vuur en vlam, dat is wat ik hoor en we zijn blij dat eindelijk terug van start gaat.”

Bron: www.fcstpauli.com