Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Marcus Kauczinski: “we hebben stappen naar voor gemaakt”

Vrijdag (12.1.) eindigde het tiendaagse trainingskamp van onze FC St. Pauli in de Zuid-Spaanse Alhaurin el Grande, vrijdagavond vertrok het team van de hoofdtrainer Markus Kauczinski terug naar Hamburg. In de bagage had Kauczinski veel positieve indrukken. Aan het einde van het trainingskamp vertelde de 47-jarige over …

… de omstandigheden : “Ze waren geweldig, met het veld vlak voor de deur. We hebben dus geen tijd verloren aan busritten, dit werd heel positief bevonden door de spelers. Het gazon was goed bestand tegen de regen. Het was gelukkig maar één regenachtige dag, wat normaal is. Omdat we de eenheden hebben omgedraaid, is er ook geen training mislukt. Het eten was ook goed. ”

… over de huidige voorbereiding : “In het trainingskamp hebben we een goede stap gezet en komen we dichter naar elkaar toe in de manier we willen voetballen. Iedereen weet waar de richting naartoe gaat. We werkten aan compactheid en voetballende dingen. Thuis zullen we nog  werken aan fine tuning en levendigheid, de frisheid moet dan ook terug komen. We moeten nu op het punt komen waar de eerste elf naar voren komt, die zich inspeelt. Op drie, vier plaatsen zal het nipt zijn, op andere plaatsen  zal het duidelijker zijn. ‘

… over centrumverdedigers Lasse Sobiech en Christopher Avevor : “Jammer dat ze ontbraken. Maar we hebben gezien dat we dit konden compeseren. Clemens Schoppenhauer heeft zich verbeterd en Yiyoung Park is een coole jongen die zijn taak goed gedaan heeft. Het heeft aangetoond dat het team meer en meer samen groeit. ”

… over Jeremy Dudziak, die speelde in het centrale middenveld in de twee vriendschappelijke wedstrijden : “Ik heb gezien dat we voetballende accenten nodig hebben en bij Bernd Nehrig en Johannes Flum. Jerry heeft stabiel gespeeld en het goed gedaan. Hij is een all-round voetballer met veel talent. ”

… over Richard Neudecker die gewond en hersteld was voor de winterstop : “Ik moest Richy eerst leren kennen. Hij is erg giftig, handig en balsterk. Hij heeft veel kwaliteit in de omschakeling. We hebben hem ook op de zes getest om meer offensieve en voetballende oplossingen te hebben. Hij deed het goed en is een serieus alternatief. ”

… over Keeper Svend Brodersen : “Hij hield zich goed en liet zien dat hij een man van de toekomst is.”

… over U23 middenvelder Ersin Zehir : “Ik zag goede aanzettingen bij hem. Ersin heeft laten zien dat hij hier kan spelen. Hij is een goede strateeg die de bal vraagt en brutaal speelt. We halen hem stapje voor stapje dichterbij. ”

… over mogelijke winnaars van het trainingskamp : “Iedereen ( lacht ). Het is niet goed om een ​​speler uit te zoeken. Iedereen luisterde heel goed en probeerde de dingen omgezet. ”

… over zijn favoriete moment in het trainingskamp : “Toen Uwe Stöver me een schaal met Nutella overhandigde, die ik in de tussentijd niet gezien had ( lacht ).”

… over de aftrap tegenstander Dynamo Dresden, die tijdens de test tegen Werder Bremen II in het trainingskamp werd gevolgd : “Ze vertrouwen op veel balbezit en hebben de rust om te combineren. Maar dat wisten we al eerder, dat is de afgelopen zes maanden al gebleken. Daar zullen we goed op voorbereid zijn. Het zal interessant en spannend zijn. Twee verschillende teams met verschillende ideeën ontmoeten elkaar. ”

Bron: www.fcstpauli.com
Foto: witters