Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

FCSP verslaat miljoenenclub van Axel Witsel Tianjin Quanjian

Een dag voor vertrek uit het wintertrainingskamp wonnen onze Kiezkicker hun tweede oefenwedstrijd tegen Tianjin Quanjian met 1-0. In het Jose Burgos Stadion in Coín scoorde spits Aziz Bouhaddouz (31) het winnende doelpunt voor het team van Kauczinski, die nauwelijks kansen weggaf en verdiend de wedstrijd wonnen.

Tegen de derde van de Chinese competitie – waarin ex-Keulen speler Anthony Modeste aanvankelijk op de bank plaats nam – ontving de Kiezkicker met veel zon, maar met ook veel wind, en had de betere start. Zo speelde het team van hoofdcoach Markus Kauczinski twee kansen in het eerste kwartier bij elkaar. Eerst miste Aziz Bouhaddouz maar nipt het doel van Tianjin (11), even later passeerde een schot van Sami Allagui een goede meter het doel (15). Het spel ging in één richting en het volgende schot volgde: Bernd Nehrig – die in de eerste oefenwedstrijd tegen Wolfsburg als gevolg van kuitproblemen nog ontbrak – schoot vanop 20 meter, maar Tianjin-keeper Zhang Lu was klemvast (20).

Na dat Svend Brodersen voor het eerst moest ingrijpen om een centraal geplaatste long shot onschadelijk te maken (27), konden FCSP juischen. Over Cenk Sahin en Jeremy Dudziak kwam het leer bij Bouhaddouz, die de kans van dichtbij niet mistte 1: 0 (31). De Kauczinski-Eleven konden meteen een dubbele voorsprong nemen, maar de kopbal van Waldemar Sobota ging net op de lat (35). Dat was meteen de laatste belangrijke scène van de eerste helft en FCSP ging met de 1-0 voorsprong in de rustpauze.

Voor de tweede helft stuurde Kauczinski twee nieuwe krachten op het veld: Richard Neudecker en Ersin Zehir vervingen Jeremy Dudziak en Sami Allagui. Tianjin-coach Paulo Sousa veranderde volledig, waaronder Anthony Modeste en de Belgische international Axel Witsel. De eerste kans was opnieuw voor onze FCSP: Zehir dribbelde over het middenveld en speelde Bouhaddouz aan. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied ging knap links voorbij  het doel (47.).

Na deze fase had Quanjian het betere van het spel en FCSP overleefde de tien minuten durende druk van de Chinese eerste divisie en gaf geen noemenswaardige kansen weg. Kauczinski veranderde hierop nog eens driemaal: Maurice Litka kwam voor Sahin (57), Kyoungrok Choi en Jan-Marc Schneider vervingen Bouhaddouz en Sobota (63). Kort hierna volgden twee vrije trappen voor onze FCSP. De eerste keer stuurde Neudecker het leer over de muur naar de rechter benedenhoek (64.), en even later probeerde Litka het, zijn poging had bijna eenidentieke baan (65.). Beide keren was de na de pauze ingekomen Sun Qibin alert zodat de 2-0 niet viel.

Een tijdje later bediende Neudecker Choi, wiens schot in het strafschopgebied nog kon worden geblokkeerd (69). Kort daarna waren er nog twee wijzigingen bij onze jongens, Jan-Philipp Kalla en Joel Keller kwamen voor Daniel Buballa en Luca Zander in de wedstrijd (70). Bijna uit het niets viel bijna de gelijkmaker voor Tianjin. Modeste kwam na balverlies van onze FCSP vanop eigen helft op 13 meter van het doel van FC St Pauli, maar Brodersen reageerde sterk en stuurde de bal langs de juiste kant van de paal (79 ‘).

Even later was het rust voor kapitein Nehrig, Brian Koglin kwam in de plaats (82.). Vlak voor het laatste fluitsignaal wist Clemens Schoppenhauer Witsel de bal nep op tijd te ontfrutselen en voorkwam de gelijkmaker. De Kauczinski-Elf won dus uiteindelijk verdiend met 1-0.

“De combinatie van balcontrole en het spel in de diepte heeft me bevallen. Je kon zien dat we ons voetballend hebben verbeterd. We hadden veel goede situaties hier en we hebben weinig weggegeven. Vooral met de spelcontrole ben ik erg tevreden”, zei Kauczinski na het laatste fluitsignaal.

FC St. Pauli

Brodersen – Zander (70 Kalla) Schoppenhauer, Park, Buballa (70 kelder) – Nehrig (82 Koglin) Dudziak (46 Zehir) – Sahin (57 Litka) Allagui (46 Neudecker) Sobota ( 63. Choi) – Bouhaddouz (63e kleermaker)

Hoofdtrainer : Markus Kauczinski

Tianjin Quanjian 

Zhang Lu (46e Zon Qibin) – Wang Jie (46 Zheng Dalun), Yang Xu (46. Wang Xiaolong), Pei Shuai (46 Yang Shanping), Pan Ximing (46. Zhang Cheng), Alexandre Pato (46e Witsel), Chu Zhao (46 Mi Haolun), Su Yuanjie (46 Zhao Xuri), Kwon Kyungwon (46 Huanglong), Qian Yumiao (46 zon Ke), Wang Yongpo (46 Modeste)

Hoofdtrainer : Paulo Sousa

Doelpunt : 1: 0 Bouhaddouz (31)