Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Naki op duitse snelweg beschoten – “Ik heb doodangst uitgestaan”

De Duits-Turkse voetbalprof Deniz Naki is op de A4 bij Düren beschoten. Twee kogels troffen zijn SUV.

  • Wie achter de aanslag zit is onbekend. Naki gaat van een gerichte aanval uit wegens zijn kritiek op Erdogan uit.
  • Der 28-jährige Prof is bij de Koerdische 3e nationaler Amed SK en geldt bij vele Turken als staatsvijand

De voormalige speler van FC St. Pauli bevestigde aan ‘der WELT’ telefonisch, dat – in de nacht van maandag 8 januari tegen 23u – nabij Düren op hem en zijn auto geschoten werd. Foto’s die Naki na de aanslag nam tonen een inslag aan de venster en in de nabijheid van de banden. “Ik reed rechts op de autostrade toen ik plotseling schoten hoorde”, vertelde de 28-jarige aan ‘der WELT’.

De schoten werden uit een zwarte combi gevuurd, die op de linkerkant wat achter naki zijn auto reed. „Ik heb me onmiddellijk gebukten ben dan rechts op de pechstrook gerold. Ik heb dodenangst uitgestaan“, vertelde Naki. De zwarte combi is na de schoten verder gereden.

Naki riep de politie erbij en heeft klacht ingediend. Tegen half vier verliet hij de politiestation in Düren.

De Hamburger Linkse-Politika Cansu Özdemir had op Twitter over het voorval bericht. „Tegen 23u kwam het op de A4 richting Köln op een schiettreffen op de auto van de voetbalspeler. Er werd een moordcommisie opgericht. We onderzoeken dit wegens een poging tot moord . God zei dank is er niets ergs gebeurt, De heer Naki is ongeschonden gebleven”, aldus de woordvoerder van de ‘Staatsanwaltschaft Aachen’, Katja Schlenkermann-Pitts.

  • Wie achter de aanslag zit is onbekend. Naki gaat van een gerichte aanval uit wegens zijn kritiek op Erdogan uit.

Naki is momenteel op bezoek bij zijn familie in Duitsland. In de komende dagen vertrekt hij weer richting Turkije.

Dit vertelde ‘Staatsanwaltschaft’ na de schoten op Deniz Naki

Er werd een moordcommisie opgericht. We onderzoeken dit wegens een poging tot moord . God zei dank is er niets ergs gebeurt, De heer Naki is ongeschonden gebleven”, aldus de woordvoerder van de ‘Staatsanwaltschaft Aachen’, Katja Schlenkermann-Pitts.

De Prof van de Kurdische 3e klasser Amed SK rebelleertopenlijk tegen het regime van President Recep Tayyip Erdogan en geldt bij vele Turken als staatsvijand nr 1. Im April 2017 veroordeelde een Turkse rechter Naki tot 18 maanden gevangenis. Vergrijp: Terrorpropaganda voor de PKK. Dit oordeel veranderde zijn leven. Jeugvrienden keerde zich tegen hem, vijanden bedreigden hem met de dood. Desondanks bleef Naki in Turkije.

In Düren groeide hij op, bei Bayer Leverkusen ontdekte men het talent van de aanvaller. Naki speelde in de U21-Nationale ploeg samen met Jerome Boateng en Mats Hummels, promoveerde met FC St. Pauli naar de die Bundesliga auf. Dan, 2013, wisselde hij naar Turkije.

In de zomer van afgelopen jaar werd Naki tijdens een voetbal wedstrijd door supporters geslagen. Toen er op een fansite een Erdogan-kritische bericht verscheen werd hij door de politie verhoord.

Bron : Der Welt