Volgende wedstrijdSpeeldag 12 : Werder Bremen – FC St. Pauli/30 oktober 2021/Weser stadion

Oefenwedstrijd: 1-3 verlies tegen Wolfsburg

FC St. Pauli heeft de eerste van drie oefenwedstrijden in de wintervoorbereiding in Marbella verloren. Vandaag was VfL Wolfsburg met 1-3 (1-2) te sterk voor onze Kiezkickers. Ondanks de vroege voorsprong via Waldemar Sobota (5e) kon VfL de wedstrijd draaien dankzij goals van Jeffrey Bruma (12) en Victor Osimhen (26) voor de pauze. Daniel Didavi (81) zorgde voor de 1-3 eindstand.

Hoofdcoach Markus Kauczinski kon tegen de 12e van de Bundesliga niet rekenen op de geblesseerde Bernd Nehrig ( kuit problemen ), Lasse Sobiech ( enkel problemen) en Mats Møller Dæhli (herstel liesoperatie). FCSP startte in een 4-2-3-1 met Aziz Bouhaddouz als de enige in de spits. Beide clubs zorgde voor korte aanloopfase en gingen vol aan de bak. De openingsfase stond bol van doelkansen. De Kiezkickers kwamen bij hun eerste kans meteen op voorsprong. Waldemar Sobota won de bal op het middenveld, en kwam via een slechte controle van Allagui terug aan bal en kon doorstomen richting Koen Casteels, Sobota scoorde via een slimme chip bal in de verste hoek – 1: 0 (5).

Toch zou de voorsprong niet lang standhouden. Na een hoekschop van Yunus Malli klom Jeffrey Bruma het hoogst en knikte de 1-1 tegen de netten. Philipp Heerwagen kon de kopbal net niet van de lijn vegen, de bal verdween via de linker binnenkant paal in het doel (12). De hoekschop werd voorafgegaan door twee scoringskansen voor de VfL: Clemens Schoppenhauer kon in extremis nog het schot van Joshua Guilavogui blokkeren, een paar ogenblikken tellen later kon Heerwagen een schot van Josip Brekalo in hoekschop verwerken (11). Na de gelijkmaker ging het spel op en neer: Allagui kreeg een unieke kans maar hij mikte de bal over het doel (13), Vervolgens geraakte Sobota vanaf de linkerkant niet voorbij Casteels (14). Aan de overkant maakte Heerwagen een schot van Riechedly Bazoer onschadelijk (16).

Het tempo van de wedstrijd zakte niet maar verdere doelkansen bleven aanvankelijk uit, totdat Wolfsburg op voorsprong kwam. Na een lange bal van Josuha Guilavogui speelde Divock Origi Victor Osimhen vrij in het midden van het doel, hij mistte vanop 4 meter niet, 1-2 (26). De Kauczinski-Eleven kregen via Bouhaddouz nog de mogelijkheid op de 2-2: Maurice Litka bediende Aziz – die in het VfL-strafschopgebied vakkundig om zijn tegenstander draaide – die de korte hoek zocht maar Casteels kende geen problemen (35 ‘). In de tegenreactie kwam Osimhen in balbezit, hij schoot vanop 14 meter naar doel, maar Schoppenhauer kon het schot op het laatste moment blokkeren (36). Kort voor de pauze had Bouhaddouz de gelijkmaker op de voet, maar vanuit een scherpe hoek stootte stootte hij op een knappe parade van Casteels (45 + 1) – het bleef dus 1: -2.

Na de pauze bleven alle veldspelers van FCSP in de kleedkamers. Alleen keeper Philipp Heerwagen – kapitein bij afwezigheid van Nehrig en Sobiech – bleef op het veld. Wolfsburg-coach Martin Schmidt maakte slechts één wijziging, Sebastian Jung verving Gianluca Itter. De tweede helft was niet zo pittig als de eerste, beide teams speelden compact in de verdediging en gaven geen doelkansen weg.

Kiezkicker Ersin Zehir bediende Thibaud Verlinden, die vanop links het strafschopgebied binnen drong en de lange hoek probeerde te bereiken, Casteels kon het te centraal geplaatste schot onschadelijk maken (59.). Nadat Jung op de wakkere Heerwagen was gestuit (64), veranderde Wolfsburg vrijwel volledig van formatie (65.). De Kauczinski-Elf verdedigde goed, maar mocht zich gelukkig prijzen dat een duel van Brian Koglin tegen Landry Dimata niet bestraft werd met een strafschop voor de VfL (72.).

In de slotfase wisselde Markus Kauczinski een laatste maal. Philipp Ziereis verving de aangeslagen Sahin en vierde zijn comeback in FCSP shirt na 7 maanden blessureleed (81.). Nauwelijks op het veld moest Ziereis toekijken hoe Daniel Didavi op een voorzet van Paul Verhaegh moederziel alleen de bal binnen kopte – 1:3 (81.). Verder gebeurde er niet meer veel in het Marbella Football Center, bij de start van 2018 verloren onze Kiezkickers met 1-3 tegen 1eBundesliga club VfL Wolfsburg met 1-3.

“Los van het resultaat ben ik zeer tevreden, ik heb veel goede dingen gezien en we hebben veel kansen gecreëerd en we hadden meer doelpunten kunnen scoren, vooral in de eerste helft. We hebben te gemakkelijk doelpunten weggegeven, Voor mij was het belangrijk om de spelers bezig te zien tegen een goede tegenstander die vroeg druk zet”, aldus Markus Kauczinski na het laatste fluitsignaal. Over de terugkeer van Philipp Ziereis en de prestatie van testspeler Thibaud Verlinden, zei de 47-jarige ook: “Voor Philipp was het slechts een korte opdracht, we wilde hem voorzichtig brengen, omdat hij nog niet echt met de groep getraind heeft. Voor hem was het belangrijk terug te spelen en de eerste pogingen te doen, ik ben erg blij voor hem. “Thibaud heeft goede acties laten zien en had goede kansen gehad waaruit hij meer had kunnen halen. Hij is nog niet helemaal fit en moet nog groeien. Maar je kan zien dat hij talent heeft. ‘

FC St. Pauli

  1. Halbzeit: Heerwagen – Kalla, Schoppenhauer, Avevor, Keller – Flum, Dudziak – Litka, Allagui, Sobota – Bouhaddouz
  2. Halbzeit: Heerwagen – Zander, Park, Koglin, Buballa – Zehir, Neudecker – Sahin (81. Ziereis), Choi, Verlinden – Schneider

Cheftrainer: Markus Kauczinski

VfL Wolfsburg

Casteels – G. Itter (46. Jung), Bruma (65. Knoche), Uduokhai (65. Tisserand), William (65. Verhaegh), Brekalo (65. Gerhardt), Guilavogui (65. Arnold), Malli (65. Didavi), Bazoer (65. Hinds), Osimhen (65. Ntep), Origi (65. Dimata)

Cheftrainer: Martin Schmidt

Doelpunten: 1:0 Sobota (5.), 1:1 Bruma (11.), 1:2 Osimhen (26.), 1:3 Didavi (81.)

Gele Kaarten: Geen

Toeschouwers: ca. 150