Volgende wedstrijdSpeeldag 21 : FC St. Pauli – SC Paderborn/5 februari 2022/Millerntor

Onze fans hebben ons over de finish getrokken

Grote opluchting bij onze Kiezkickers na het laatste fluitsignaal. Na acht wedstrijden zonder winst en na bijna vier maanden zonder thuisoverwinning konden de jongens in Brown deze twee series beëindigen. Met goed humeur gaven ze hun visie op de wedstrijd.

Uwe Stöver : “Het elftal heeft zich na een moeilijke start terug in de wedstrijd gevochten. Ze hebben laten zien dat ze onbedingt wilden winnen vandaag. Dat was de basis van de overwinning vandaag.”

Lasse Sobiech : “We hadden ons voor de wedstrijd voorgenomen kost wat kost de punten thuis te houden. In de beginfase waren we nog nerveus met dit nieuw elftal. Daarna hebben we alles in de wedstrijd gegooid. Bij het doelpunt was ik zelf verrast dat ik met links kon scoren. Op het einde moesten we vandaag winnen,. Het is duidelijk dat we over de heenronde niet tevreden kunnen zijn. Maar nu telt eerst genieten van deze overwinning. Dit is een mooie afsluiting van het jaar.”

Jan-Marc Schneider : “Mijn eerste doelpunt op Millerntor – een onbeschrijflijk gevoel – ik ben blij voor de hele club dat we vandaag hebben gewonnen, iedereen heeft gevochten voor elkaar. Na het vervelende tegendoelpunt dat moeilijk te verdedigen was, hebben we goed gevochten en achterin alles gesloten gehouden. We hebben ook vandaag nogmaals beseft hoe luid Millerntor is, onze fans hebben het verdiend. ”

Robin Himmelmann . “In het begin van de wedstrijd hebben we het ons zelf  moeilijk gemaakt want we leden te gemakkelijk balverlies, dus kwam Bochum nog beter in hun spel, maar we waren vandaag in staat ons te herpakken en zijn beter in de wedstrijd gekomen. Uiteindelijk ben ik gewoon blij met de drie punten en kunnen we met een overwinning de winterpauze ingaan. Elke overwinning is ongelooflijk belangrijk, voor onze zeker om de lange negatieve reeks te beëindigen. Deze overwinning heeft ons getoond dat we het nog steeds kunnen. ”

Johannes Flum : “De overwinning doet zo goed, omdat de afgelopen weken zo slecht waren. We kunnen met een goed gevoel de feestdagen in. We hebben vandaag kunnen winnen ondanks dat er zoveel ontbraken, dit was een absolute mentaliteitsoverwinning Het draait allemaal om de manier waarop je jezelf presenteert, vandaag ben ik trots op de manier waarop”

Daniel Buballa : “Vandaag hebben we de compactheid teruggevonden, we zijn het gevecht aangegaan en hebben het met eenvoudige middelen geprobeerd, het werkte goed vandaag en we hebben niet veel weggeven vandaag, we werkten als een team en dat moeten we voortzetten.”

Yiyoung Park : “Ik zat in de eerste 30 minuten niet in de wedstrijd, maar toen ging het steeds beter. De jongens gaven me veel steun en uiteindelijk waren de drie punten het belangrijkste. Onze fans hebben ons vandaag over de finish getrokken, de drie punten zijn een leuk kerstcadeau voor hun. ”

Stefano Celozzi (VfL Bochum) : “Het is vandaag ergelijk en bitter voor ons. Op het einde hebben we alles verzocht en aangevallen. Met het einde nabij hebben we de koevoet uitgehaald maar het tweede doelpunt niet gemaakt. We waren goed begonnen maar hebben ons zelf in de problemen gebracht, we hebben de duels verloren en de wedstrijd uit handen gegeven. ”

Lukas Hinterseer (VfL Bochum) : “De teleurstelling is natuurlijk enorm, we wilden met winst afsluiten en met een goed gevoel de winterstof ingaan. We speelde met momenten dominant voetbal, dat moeten we meenemen in het nieuwe jaar. ”

Felix Dornebusch (VfL Bochum) : “Natuurlijk is het resultaat frustrerend,we hadden het ons anders voorgesteld, we hebben St. Pauli onnodig sterk gemaakt nadat  we de eerste tien minuten alles onder controle hadden, we hebben teveel standaardsituaties weggeven. ”

Bron: www.fcstpauli.com