Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski: “Het is dan ook een bevrijding zo’n prestatie te kunnen leveren”

Ook de dag na de 2-1 thuisoverwinning tegen VfL Bochum was de stemming bij FC St. Pauli nog steeds opperbest. FCSP-trainer Markus Kauczinski zat voor de laatste keer dit jaar samen met de Hamburgse journalisten. Hij vatte de afgelopen dagen samen en besprak onder meer de planning in de winterstop en enkele individuele spelers.

Zichtbaar ontspannen door het recente succes en met de drie punten stond de hoofdcoach van FCSP klaar om de laatste vragen van het jaar te beantwoorden. “De opluchting was groot bij het elftal” zei Kauczinski aan het begin. “De afgelopen periode had de spelers onder druk gezet en dat kruipt in de kleren. Het is dan ook een bevrijding zo’n prestatie te kunnen leveren. Het gevoel dat je dat het kunt brengen op dit moment is geweldig. Voetballend kunnen we zeker veel verbeteren, maar we hebben gisteren gevochten met het hart. Het team moest zien dat ze op elkaar kunt rekenen. ”

Men kon gisteren bij de 2-1 winst op één iemand bijzonder rekenen. Onze defensieve leider Lasse Sobiech schitterde niet alleen bij de 1-0, maar hij hield ook het slot op de deur in de verdediging. “Tegen Duisburg was Lasse al erg sterk en hij was gisteren opnieuw aanwezig in de cruciale situaties. Hij heeft de kar getrokken zowel in de verdediging als in de aanval” prees de trainer zijn kapitein, die bij afwezigheid van de geblesseerde Bernd Nehrig tegen de VfL de kapiteinsband had gedragen. “Het was een buitengewone prestatie dat spreekt voor hem en zijn houding.”

Over de gezamenlijke prestatie was hij ook tevreden verklaarde Kauczinski. Men moet zien wat er in de korte tijd is bereikt. Na de twee duidelijke nederlagen tegen Fürth en Bielefeld, heeft het team zich herpakt – met een gelijkspel tegen Duisburg en de langverwachte thuisoverwinning tegen Bochum – en is opgeschoven naar de tiende plaats in de ranglijst. Het was nog verre van perfect. ” Natuurlijk hebben we situaties gezien waarin we onszelf moeten verbeteren. We hadden teveel balverlies en brachten onszelf in de problemen. Men is gelukkig nooit uitgeleerd, “zei de coach over zijn observaties tijdens de wedstrijd. Uiteindelijk domineerden de positieve aspecten: “We hebben veel en goed gewerkt. Ik kan het elftal alleen maar prijzen hoe ze mij en de coaching-staf hebben opgenomen. ”

Vooraleer Kauczinski met het elftal naar het trainingskamp trekt – en voor de eerst in alle rust en zonder een competitiewedstrijd in de nek – en zijn spelfilosofie kan bij brengen, is er eerst de winterstop. Volledig het voetbal uitschakelen zal niet mogelijk. “Ik zal wel in staat zijn om een ​​adempauze te nemen. Natuurlijk zijn er ook afspraken en gesprekken over het trainingskamp. Maar dat is niet echte belasting of werk, maar dan is het leuk om te zien wat je van plan bent. ”

Bij de start van de voorbereiding (2.1.) en het trainingskamp in Malaga zullen waarschijnlijk enkele geblesseerden zich weer bij het team voegen. Naast Richard Neudecker en Philipp Ziereis, die vorige week al met het team konden trainen, zullen Clemens Schoppenhauer en Bernd Nehrig ook weer volledig fit aanwezig zijn. De hoofdcoach kon geen preciezere voorspellingen doen over de verdere geblesseerde spelers: “Marc Hornschuh kan nog niet terugkeren. Hij is nog steeds voor onbepaalde tijd in revalidatie. Zelfs bij Ryo Miyaichi en Christopher Buchtmann kun je niet echt beoordelen hoe lang het zal duren. Bij Buchti blijft het een individuele ontwikkeling  (ontsteking van het schaambeen). Mats Møller Dæhli reist wel mee naar het trainingskamp. Daar kunnen we langzaam weer beginnen te werken en de belasting opvoeren.

Bron: www.fcstpauli.com