Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Kauczinski:” Het elftal heeft hart getoond en verdient gewonnen”

Op het einde van 2017 vocht FC St. Pauli -in de maandagwedstrijd van de 2e Bundesliga- zich verdiend naar een 2-1 thuisoverwinning tegen VfL Bochum. Voor 29,005 toeschouwers zagen beide coaches Markus Kauczinski en Jens Rasiejewski een snel duel. Op de persconferentie na de wedstrijd gaven de twee commentaar over de afgelopen 90 minuten.

“We hebben het in de eerste 20 minuten heel goed gedaan en goede doelkansen gecreëerd,” zei de hoofdcoach van VfL over de goede start van zijn jongens. “Toen was er een onbegrijpelijke breuk in onze wedstrijd. St. Pauli gebruikte toen een standaard situatie om op 1-0 te komen. In de tweede helft was het beter. We hebben echter weer op een standaard situatie -deze keer een eigen –  de 2-0 binnengekregen. Toen zijn naar voren getrokken en de aansluitingstreffer kunnen maken, maar dit was niet goed genoeg. Daar moeten we van leren “, vatte Rasiejewski de wedstrijd samen.

Onze Kiezkickers – die na hun tweede thuisoverwinning van het seizoen op de tiende plaats staan – hebben goed werk verricht en zichzelf uiteindelijk beloond met drie punten. Ook omdat met de standaardsituaties een oude zwakte een nieuwe sterkte werd. Na 34 minuten bezorgde kapitein Lasse Sobiech FCSP de leiding -na een vrije trap van Cenk Sahin-, voordat Jan-Marc Schneider (49′) de score opvoert naar 2-0. De 2-1 van Lukas Hinterseer (75ste) bleef zonder gevolgen.

FCSP-trainer Kauczinski reageerde op de prestaties van zijn team: “De opluchting is groot In het begin hadden we wat meer tijd nodig. Toen vochten we ons een weg in de wedstrijd en namen de controle over de wedstrijd. Lasse had zelfs nog een grote kans, hij stond volledig vrij. In de tweede helft hebben goede kansen gecreëerd en de 2-0 heeft Jan-Marc uitstekend afgewerkt. ”

De Millerntor honoreerde de enorm toegewijde prestatie aan de jaareinde met niet aflatende luide steun. Het team betaalde dit terug: “Alles wat ontbrak, hebben we goed gemaakt door middel van vechten en spelen met het hart. We zijn beloond voor deze moeite. Ik heb veel gezien wat goed was en ook waar het niet goed was, dat moeten we aanpakken. Het team heeft absoluut hart getoond en verdiende absoluut deze drie punten “, zei de coach van de FC St Pauli uiteindelijk.

Bron: www.fcstpauli.com