Volgende wedstrijdSpeeldag 11 : FC St. Pauli – rostock/24 oktober 2021/Millerntor

Weetjes over tegenstander VFL Bochum

Voor de laatste wedstrijd in kalenderjaar 2017 ontvangen onze Kiezkickers – op maandag 18 december 2017  20u30 –  VfL Bochum. Natuurlijk verzamelde wij enkele weetjes over onze tegenstander.

Van interim- naar Chef-trainer

Midden oktober ontsloeg VfL Bochum Ismail Atalan , die reeds de 2e trainer in het lopende seizoen was na het ontslag van Gert Jan Verbeek. Jens Rasiejewski – in seizoen 2002/03 speelde hij  26 wedstrijden (1 doelpunt) voor FCSP – nam toen op interim basis de job over. Voor de wedstrijd tegen Union Berlin (2-1 winst) werd de 42-jarige officieel aangesteld als hoofdtrainer. Hij tekende een contract tot de zomer van 2019.

Bochums sterke defensie

Na 15 tegendoelpunten in de eerste 9 wedstrijden keerde met Jens Rasiejewski de defensieve stabiliteit terug. In de afgelopen 8 speeldagen incasseerde de VfL amper 4 tegendoelpunten – geen enkel team deed vanaf de 10e speeldag beter. Vier wedstrijden kon Bochum reeds de nul houden.

Zwak in de beginfase

Met in totaal 19 tegendoelpunten na de heenronde heeft  VfL de 4e beste verdediging van de 2e Bundesliga. Bekijkt men de eerste 30 minuten van alle wedstrijden dan staat Bochum met 10 tegendoelpunten met de slechtste verdediging. Bij koploper Holstein Kiel en FC Ingolstadt 04 verdween de bal 9 keer in eigen netten in de eerste 30 minuten, bij onze Kiezkickers is dat 7 keer.

VfL met 3 jeugdspelers

In het lopende seizoen zette VfL Bochum met Maxim Leitsch, Görkem Saglam en Vitaly Janelt Ligawijd de jongste spelers in. Leitsch was op de 3e speeldag bij de 0-3 tegen Arminia Bielefeld 19 jaar, 3 maanden en 3 dagen oud, Saglam kwam op de eerste speeldag tegen onze FC St. Pauli – 0-1 winst FCSP – in actie en Janelt speelde op de 4e speeldag 3:2 tegen Dynamo Dresden en was toen 19 jaar, 3 maanden und 17 dagen oud.

Hinterseers late winners

In de heenronde speelde Lukas Hinterseer – in de zomer overkomen van FC Ingolstadt 04 – in totaal 15 wedstrijden, daarbij kon de aanvaller 4 keer scoren, al deze doelpunten werden in eigen Vonovia Ruhrstadion gescoord. Twee doelpunten brachten op het einde 3 punten op. Op de 4e speeldag scoorde Hinterseer tegen Dynamo Dresden in de 88. Minute de 3:2 en zo de winnende treffer, op de 16e speeldag scoorde de spits tegen Union Berlin in der 87. Minute de beslissende 2-1.

Bron : www.fcstpauli.com